Szkoda, że przy okazji zmieniono także klasę pociągów - Bursztyn to bodaj stary dobry Pomorzanin, który do 12.12 będzie klasy IC, a od 13.12 stanie się EIC i ceny wzrosną ponad dwukrotnie... do tej pory pociąg relacji Wrocław Bydgoszcz kosztował 60zł, a teraz 159... no cóż przecież idzie lepsze, wszyscy będą bogatsi, więc czemu i kolej ma stać w miejscu z cenami!?
A ile z tych pociągów przejeżdża (zatrzymuje się) przez Piotrków?
Łódzka Kolej Aglomeracyjna nadal omija nasze miasto? Szkoda, że nikomu na tym nie zależy.
Napisałem prawdę dlatego mój komentarz nie został przez Was opublikowany?
Czym tu sie chwalić bo za komuny pociagiem wszędzie dało sie dojechac a dzis co zostało?
Co się k...rwa dzieje jak gość pyta się przez intetnet jak dojechać do stolicy dużego państwa koleją i to oddalonej o 120 km? To znaczy ,że jest b...el totalny. Myślę ,że jak ktoś wpadł na taki pomysł to czuje się zagubiony w ilości spółek kolejowych ,rozkładów itd.....
Kocham Uszatka ,ale tego bajkowego. A teraz mojego idola polska kolej chce zepsuć. To bardzo nieładnie.
Brakuje w zestawie Cebuli i Czosnka ("Znowu jedziesz Cebulą?", "Wiesz, ten Mosiek to codziennie Czosnkiem jedzie..."). ;)
I jeszcze mogłaby być Nekrofilia (pociąg do Zakopanego). ;)
Czy największym kolejowym problemem w Polsce są nazwy dla pociągów?
I co piotrkowian obchodzi, jak będzie się nazywał pociąg, który nawet przez Piotrków nie przejeżdża?
Interesująca byłaby wiadomość, jakie nowe połączenia kolejowe pojawią się w Piotrkowie. A pojawią się jakieś nowe?
Szkoda że są zaplanowane dwa pociągi z Warszawy do Jeleniej Góry, jeden pendolino a drugi Express, będą jechały przez Piotrkow i żaden się tu nie zatrzyma. Byłoby to idealne połączenie z Wrocławiem i Karkonoszami
Internauci podpowiedzcie mi jak mam dojechać z Piotrkowa na godzinę 10- ą do Warszwy. Jestem w tym wypadku nowicjuszem. Samochód odpada.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!