Ach, całe szczęście nie mam tak posrane i zajmę się czymś pożytecznym...
Czytając te komentarze ( zresztą nie tylko te) jest mi wstyd za Piotrkowską społeczność. Ludzie! Macie w sobie tyle jadu...jakikolwiek artykuł-milion komentarzy z nienawiścią, o tym pielgrzymkowym nie wspomnę, moda na hejt kościoła, moda na szkalowanie ludzi wierzących. Ogarnijcie się trochę i pilnujcie własnej michy, chcą- niech chodzą, co Was to obchodzi. Jak nudne musi być Wasze życie, że trudnicie się w pisaniu takich komentarzy ;)?
Wiara to nie są pielgrzymki i "gra na pokaz" - to się nazywa hipokryzja... wierzysz sam we własnym wnętrzu i na swój własny sposób. Pielgrzymka powinna być cicha i skromna oraz pokutna... jeśli już w ogóle powinna być...
Pielgrzymkę odbywa każdy we własnym sumieniu i nie polega ona na pokonaniu odcinka kilometrów - ale odcinka czasu ze zgryzotą lub zmartwieniem sam na sam, we własnym ja - a pogodzenie się z tym - to meta i ukojenie, to właśnie metafizyczna Jasna Góra. Żyjcie tak, aby nikt nigdy przez Was nie płakał - będziecie wtedy wspaniali - jako chrześcijanie i ludzie...
A Krzysio z rodziną w ramach ocieplania wizerunku się nie wybrał?
Po drodze w drodze do Rzadkochowy dostali czadu bo niebiosa zesłany ulewę, grad i burzę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!