Naprawdę to połączenie było by idealne ale jeśli to ma być w przeciągu lat to nie ma co sobie głowy zawracać. Szkoda
w ciągu kilku lat ? Dobre sobie. Równie dobrze można napisać, że Piotrków będzie miał bezpośrednie połączenie kolejowe z Tokyo za nie więcej niż 50 lat.
Na pewno ruch pociągów pasażerskich nie odbywał się do roku 2000- siecznego. Został zawieszony gdzieś w połowie lat 90-tych. Wiem co piszę bo w latach 90-tych pracowałem w Bełchatowie. Kilka razy jechałem tym pociągiem z Piotrkowa do Bełchatowa w godzinach porannych. Podróż trwała około 25 pięciu minut. Skład najczęściej składał się trzech wagonów piętrowych. Prowadziła go lokomotywa spalinowa. Pasażerów specjalnie nie było. Ciekawostką było i to ,że pociąg dojeżdżał do przystanku w Bełchatowie usytułowanego na krańcach miasta /osiedle Przytorze/ i nie był skomunikowany z bełchowskimi MZK-mi. Podroż 25 minut "podroż na piechotę"do centrum miasta gdzie pracowałem 45... minut. Pociągiem nieźle kołysało co świadczyło o nie najlepszym stanie torów. Niw ma się co dziwić gdyż tory były szykowane pod transport towarowy.
A kto głosował w Sejmie przeciw tej drodze, która miała iść obok więzienia na Wroniej i na Kielce, a kończy się na ul.Dmowskiego w kierunku pola.Pamięta ktoś?
W interesie Łodzi nie jest połączenie Warszawy z Wrocławiem przez Piotrków, Bełchatów! Ta trasa omija Łódź. Tak też zabrali z tego rejonu S8!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!