metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Rosario ~Rosario (Gość)26.12.2021 19:07

"Wy jesteście solą dla ziemi. Lecz jeśli sól utraci swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na wyrzucenie i podeptanie przez ludzi. Wy jesteście światłem świata. Nie może się ukryć miasto położone na górze. Nie zapala się też światła i nie stawia pod korcem, ale na świeczniku, aby świeciło wszystkim, którzy są w domu. Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie" (Mt 5, 13-16).
Non nobis, Domine, non nobis
Sed nomini Tuo da gloriam.

717

Świętoszek ~Świętoszek (Gość)26.12.2021 18:53

Radni w podziękowaniu za to że sobie maksymalnie podnieśli z pieniędzy Piotrkowian diety też powinni się przyłączyć. Janik Głowacka i reszta a i jeszcze Cecotka ale on i tak będzie przeciw tak jak z halą targową było.

106

Stary wikary ~Stary wikary (Gość)27.12.2021 10:34

Jaskiniowce i zacofańce

197

Darko ~Darko (Gość)27.12.2021 08:10

XXI wiek, a Polska nadal zacofana...

2210

kot ~kot (Gość)27.12.2021 12:42

A ja wejdę w nowy rok z Marzeną i co z tego kogo to obchodzi.Niech każdy sobie wchodzi w co chce i z kim chce.

145

Ar2r ~Ar2r (Gość)27.12.2021 10:07

... zastanawiam się, czy tak nachalne epatowanie wiarą jest konieczne i czy nie powoduje "dyskomfortu" u tych którzy trwają w swej wierze nie urządzając cyklicznego cyrku???

247

Zz ~Zz (Gość)27.12.2021 15:35

Ja też lubię uciekać w świat fantazji ;)

113

Meme ~Meme (Gość)27.12.2021 13:27

Nie mam nic absolutnie przeciwko wierze katolickiej, sam jestem osobą wierzącą, ale to, co odprawia się w tym mieście przechodzi ludzkie pojęcie. Miasto rencistów i emerytów, a jeszcze 20 lat temu było to centrum przemysłowe Polski. Katastrofa, średniowiecze i zacofanie. A jakość powietrza najgorsza w kraju

223

całkiem poważnie ~całkiem poważnie (Gość)27.12.2021 23:08

Pierwsze przykazanie Boże głosi: Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną. To podstawa chrześcijaństwa. Jak to się ma do kultu Maryi? Jezusa? Ducha Świętego i 10 tys. świętych ustanowionych w Kościele Katolickim? Czy religia chrześcijańska jest religią politeistyczną czy monoteistyczną? czy oddawanie czci Maryi, Jezusowi i innym nie jest właśnie grzechem przeciwko pierwszemu przykazaniu? Z góry dziękuję za odpowiedź

85

maddox maddoxranga27.12.2021 17:03

Już od Nowego Roku na ePiotrkow kolejna regularna agitka KRK:
- Co miesiąc: "Już jutro pierwszy piątek miesiąca i spowiedź pierwszopiątkowa", no i następnego dnia obowiązkowo "Wyspowiadali się w pierwszy piątek miesiąca",
- Co tydzień: "Już jutro niedziela" no i oczywiście w poniedziałek artykuł: "Poszli w do kościoła",
- W trakcie adwentu w dni robocze: "Pójdą z lampionami na codzienną modlitwę/Wczoraj były roraty",
Do tego nowa nazwa: "Katolik Piotrkowski" albo "Fronda oddział Piotrków" i będzie git.

86

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat