Widziałem wystawę i przekartkowałem książkę. Bardzo dobre i ciekawe wydawnictwo i wystawa. Jestem ciekaw czy oprócz I części o malarzu Makowskim i obecnie o Gnypie będą dłuższą serią o artystach piotrkowskich - plastykach, grafikach, rzeźbiarzach, malarzach, fotografach; jakie będą opisane postacie, czy żyjący artyści w tej serii będą również opisani? Drugie pytanie to dlaczego oba wydawnictwa nie są w serii miejskiej "800 lat Piotrkowa"???? Moim zdaniem powinny być, podobnie jak "100 lat lotniska w Piotrkowie". Czyżby miasto nie było zainteresowane popularyzowaniem historii naszego Piotrkowa? Wszystko to barrrdzoooo dziwne.
Czy będą wydawnictwa o takich artystach piotrkowskich jak: Panie - Gletkier (zresztą bardzo nieładnie wywalonej ze stanowiska dyr.Biura Wystaw Artystycznych, już nie bardzo pamiętam czy przez obecnego czy poprzedniego Prezydenta P.T.), Ciszewska-Bombska, Milewska, Kiełkiewicz; Panowie - Marweg, Żerek, Hoffman, Korczak-Ziółkowski, Gajda, Brylski, bracia Haładajowie,..... Jacy jeszcze są lub byli artyści na piotrkowskim 'rynku sztuki' warci wydawnictw z biogtafiami i reprodukcjami ich dzieł.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!