no no na takie remonty jest kasa aludziom sie dach wali na glowe lepiej byscie mieszkania pobudowali da ludzi biedniejszych a nie wiecznie remony za tyle kasy i po co to wszystko tylko zeby jaks pani pan przyszli do pracy i mieli luksus a ludzie to co nie nalezy sie na szybo wyremontowana kamiennica na pareca i co zjakim skukiem grzyby na scianie i ludzie maja tam mieszkac zastanowcie sie troche
gdyby Tonie ktokolwiek dawał pieniądze na określony cel nawet gdybyś nie chciał tego zmienić czy zrealizować to i tak byś to zrobił bo przecież pieniądze za nic...
A gdzie zniknął mój komentarz? Czyzby cenzura?
Więc go powtórzę, remont za 2.000.000 po to aby oszczędzać 150.000 rocznie, czyli inwestycja zwróci się za ponad 13 lat.
Pewnie, w takim razie po co w ogóle go remontować. niech się wali budynek. A jutro pewnie będziesz narzekał jaki to Piotrków jest zaniedbany.
proponuję też czytać dokładnie. Znaczna cześć jest z funduszu.
Inteligencja Motyla mnie poraża! prawie 2 mln mają być z NFOS więc te 150 prawie od razu zaoszczędzą. Czytaj uważnie!
W końcu. TO co jest tam obecnie woła o pomstę do nieba:
Oczywiście, dbającemu o estetykę Piotrkowa, który ponoć kocha i dlatego można lepiej, prezydentowi, takie obrazki w centrum miasta absolutnie w niczym nie przeszkadzają.
Mój komentarz był ironią, nie twierdzę, że remont nie jest potrzebny, ba nawet mnie to cieszy, ale argumentacja "oszczędności" mnie rozbawiła, bo wiadomo, że oszczędności to nie jedyny argument. Bardzie przekonuje mnie argument sypiącego się budynku, braku miejsc parkingowych (bezpłatnych) dla interesantów itp.
Na marginesie "znaczna część środków" nie oznacza prawie 2.000.000 lecz bliżej nieokresloną kwotę...
[cytat] Budynek zyska nowe ściany, okna, dach i ogrzewanie - podkreśla sekretarz powiatu Piotr Wojtysiak.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała praca Starostwa, kiedy zostaną rozebrane stare ściany, okna, dach i ogrzewanie do momentu powstania nowych?
Ja wiem kto wygra PEUK gratuluje juz wczesniej
A przedtem nie wołało?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!