metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
dekkers ~dekkers (Gość)27.07.2021 21:42

Całkowicie popiera organizatorów akcji remontowej. Te mostki są samowolą budowlaną, nie mają właściciela, stoją na terenie należącym teraz do pisowskiej organizacji "wody polskie". Gdyby ta "organizacja" miała je wyremontować to na 99% skończyło by się ich likwidacją. W najlepszym przypadku trwało by to kilka-kilkanaście miesięcy - potrzebny byłaby legalizacjie, pozwolenia, przetargi itd, itp. a wcześniej deski na mostkach by spróchniały...

83

Janko Chanowski ~Janko Chanowski (Gość)28.07.2021 13:05

Tak dla uporządkowania. Według (systemu informacji przestrzennej Urzędu Miejskiego w Sulejowie - portal geodezyjny Gminy Sulejów) na mapę jest naniesiona oznaczona kolorem żółtym droga. Mostek, o którym mowa, przynajmniej jeden znajduje się na: Działka, Identyfikator działki: 101009_4.0001.1/12, Numer działki: 1/12, Numer obrębu: 1, Nazwa obrębu: 1, Gmina: SULEJÓW MIASTO, źródło: www.sulejow.e-mapa.net. dane sprawdzone 28-07-2021 o godzinie 12:53. Nie wiem do kogo należy działka, ale skoro przez jej teren przebiega droga to zarządcą terenu jest albo Gmina Sulejów, albo Powiat, bo GDDKIA o zarząd nad tą drogą nie posądzam. Zatem trzeba pytać najpierw w Gminie, kto jest zarządcą drogi. W następnej kolejności należy wystąpić ewentualnie o zgodę na remont lub wystąpić do Burmistrza lub Starosty o wyremontowanie mostka. Mam nadzieję, że co nieco wyjaśniłem. Pozdrawiam!

40

Zxc ~Zxc (Gość)28.07.2021 13:32

A jak po remoncie sie komuś coś stanie to kto będzie odpowiedzialny?

03

Proszę o odpowiedz ~Proszę o odpowiedz (Gość)27.07.2021 12:23

To ja mam pytanie do oragnizotorw - bardzo proszę odpowiedz. Tego typu konstrukcje, nawet małe - wymagają specyficznych prac i badan. Jeżeli ktoś spadnie z kładki, komuś coś się stanie, będzie wypadek - kto poniesie odpowedzialnosc? Rozumiem, ze Ci którzy remontują bez pozwoleń? Park Krajobrazowy to przede wszystkim miejsce dla zwierząt - nie ludzi.

525

Proszę o odpowiedz ~Proszę o odpowiedz (Gość)28.07.2021 16:56

Grabarzu - nie mam nic wspólnego z Konecka (nie wiem tez dlaczego ta nazwa została przywołana) - w Sulejowie bywam z raz w roku :) A biorąc pod uwagę nadinterpretacje faktów z jednego mojego komentarza - to śmiem uważać, ze racji pan nie ma (o cokolwiek chodzi) ;)

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat