metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
aga... ~aga... (Gość)08.11.2012 14:01

No ta właśnie autobusy i ciężarówki jeżdżą za wolno niech im zwiększą dopuszczalną prędkość tylko później nie płakać jak ktoś zginie bo kierowca ciężarówki zapier....ł nie wychamował i ktoś zginął...

00

Arizona ~Arizona (Gość)08.11.2012 14:29

"aga..." napisał(a):
jeżdżą za wolno niech im zwiększą dopuszczalną prędkość tylko później nie płakać jak ktoś zginie bo kierowca ciężarówki zapier....ł nie wychamował i ktoś

popieram w całej rozciągłości. Podoba mi się. Krótko i na temat. Brawo.

00

Pietrek Pietrekranga08.11.2012 16:00

"szch" napisał(a):
gdy istnieje niebezpieczeństwo zderzenia, powinien iść siedzieć

ale piepszycie mogl sie rowem ratowac a nie jechac jak glupi

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)08.11.2012 19:38

"szch" napisał(a):
Ja zaryzykuję wręcz stwierdzenie, że wyprzedzani postanowili celowo nie wpuścić "cwaniaka", żeby dać mu nauczkę. Ktoś, kto umyślnie nie wpuszcza wyprzedzającego w sytuacji, gdy istnieje niebezpieczeństwo zderzenia, powinien iść siedzieć. To umyślne zabójstwo, samosąd na idiocie, który na pewno zasłużył na karę za buracką jazdę, ale na pewno nie na karę śmierci.

I ktoś ma dziś wyrzuty sumienia.

00

Aman Amanranga09.11.2012 08:45

"kkk" napisał(a):
niestety polacy sa tacy jacy sa zamiast zjechac to tylko zeby na złosc zrobic...

Niestety Polacy są tacy jacy są, zamiast jechać w kolumnie to muszą wyprzedać całą kolumnę aż do końca, na złość innym. Jeżeli mu się tak bardzo spieszyło to gorzka prawda jest taka, że teraz jest już spóźniony bezokresowo. A mógł się spóźnić te kilka czy kilkanaście minut. Czy to nie było lepsze rozwiązanie. Dziwię się tylko, że człowiek w wieku 55 lat miał taki mały rozum i wyobraźnię.

00

Pietrek Pietrekranga09.11.2012 22:42

"Aman" napisał(a):
spóźnić te kilka czy kilkanaście minut

SPIESZ SIĘ POWOLI

00

wiwi ~wiwi (Gość)11.11.2012 21:45

Może to chamstwo wyprzedzanych było przyczyną Dziś sam tego doświadczyłem wyprzedziłem pojazd a on nie zrobił mi wolnego miejsca abym schował się a drugi jechał wolno długi czas gdy zacząłem go wyprzedzać postanowił przyspieszyć Nie takiego zachowania uczono mnie w czasie nauki jazdy jechałem w kolumnach pojazdów z prędkością 70-80 km/h a można było 90 km/h

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga12.11.2012 11:00

"wiwi" napisał(a):
Dziś sam tego doświadczyłem wyprzedziłem pojazd a on nie zrobił mi wolnego miejsca abym schował się

Czyli wyprzedziłeś nie mając miejsca na bezpieczne wykonanie tego manewru. Gdzie Ci się tak spieszyło?

00

ELW ~ELW (Gość)12.11.2012 13:00

Jest 30 pażdziernik 2012 r. godz.18.20. Jadę z Łodzi do Piotrkowa. Warunki drogowe znośne. Ciężarówki już nie jeżdżą i do Srocka jedzie się komfortowo. Za Srockiem natrafiam na kolumnę pojazdów, same osobówki. Kolumna porusza się z prędkością ok. 60 km/h. Nie jest to zawrotna prędkość, ale ruch odbywa się płynnie. Identyczna sytuacja jest na pasie z kierunku Piotrkowa. W pewnym momencie, tuż za Rękorajem zauważam, że jestem wyprzedzany przez białe Renault Cango nr rej.EPI-...... . Odbijam na pobocze i wytracam prędkość. To samo robi kierowca Mercedesa Vito jadącego od strony Piotrkowa. Kretynowi udało się w ostatniej chwili uciec spod łopaty. Przez jakiś czas jedzie przede mną. Widzę, że auto jest dość mocno obciążone i wyekspluatowane. W okolicach Karlina, kretyn powtarza manewr. Wyprzedza Fiata Uno. Nie jest już tak dramatycznie ale chyba tylko dlatego, że kierowca Fiata wiedział jaki idiota za nim jedzie. W Piotrkowie, na światłach przy Wojska Polskiego zatrzymuję się obok tego kretyna i gestami pokazuję mu co o nim sądzę. Śmieje mi się bezczelnie w twarz i pokazuje środkowy palec. Bandyto drogowy pamiętaj, że tyko dzięki rozwadze i przytomności umysłu innych ludzi twoja /nie zasługujesz na dużą literę/ rodzina w przyszłym roku, we Wszystkich Świętych nie będzie obchodziła rocznicy twojej śmierci. Pamiętaj też, że mam twoje numery rej., twoją twarz na długo zapamiętam. Trasę Łódż - Piotrków pokonuję kilka razy dziennie...

00

Pietrek Pietrekranga21.11.2012 08:51

"wiwi" napisał(a):
Może to chamstwo wyprzedzanych było przyczyną Dziś sam tego doświadczyłem wyprzedziłem pojazd a on nie zrobił mi wolnego miejsca abym schował się a drugi jechał wolno długi czas gdy zacząłem go wyprzedzać postanowił przyspieszyć Nie takiego zachowania uczono mnie w czasie nauki jazdy jechałem w kolumnach pojazdów z prędkością 70-80 km/h a można było 90 km/h

to trzeba bylo nie wyprzedzac

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat