metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mhm.. ~Mhm.. (Gość)27.05.2014 00:12

No i co z tego ze sa chopki na sciezkach ludzie tez jakis musza do domu wiezdzac. Tak jezdze rowerem wlasnie po sciezce jak jest. Po pierwszw dla bezpieczensrwa rowerzystow a po drugie zeby kierowca zycia nie utrudniac. Ile osob jest takich co przez rowerzyste prawka nie zdali a polowa co wsiada na rower przepisow nie zna jak po ulicy jedzie.Jedzie ulica jak jest czerwone to na chodnik i po przejsciu dla pieszych wlasnie jak samam nazwa wskazuje przejscie dla pieszych a nie rowerow.

40

mieszkanka osiedla ~mieszkanka osiedla (Gość)27.05.2014 00:55

Wydaje mi sie,ze wina jest kierowcy ciezarowki i kierowcy roweru.
Ale przezyl ten potrącony mężczyzna,bo ten widok zostawionego roweru i butow na ulicy przyprawial o dreszcze. Mieszkam niedaleko i czesto tamtendy chodze oraz wracaja dzieci ze szkoly. I te ciazarowy kursujace( z dwoch budow na osiedlu ) nie napawaja optymizmem.
Ida wakacje i strach myslec co moze byc.
Rozsadek nie zawsze jak widac idzie z rozumem.
Czasu nie wroci sie ale przestroga dla wszystkich.

20

LUQ LUQranga27.05.2014 01:14

Tam jest znak D-6 czyli przejście dla pieszych, nie widziałem tam znaku D-6b przejscie dla pieszych i przejazd rowerzystów. Więc ten człowiek powinien zejsc z roweru i go przeprowadzić. wiec dla mnie jest ewidentna wina tego cykilsty i nad czym się tu zastanawiać

84

PT ~PT (Gość)27.05.2014 06:51

"co-za-ludzie" napisał(a):
ta zielona strzałeczka do skrętu inteligencie to warunkowe skręcenie. Masz czerwone a skręcić musisz tylko, że masz ustąpić pierwszeństwa innym pojazdom i pieszym ... Inteligent ehh 30 lat i o tym nie wiesz i dajesz tu jakies pieprz.one farmazony

Widać że tam nie przejeżdżałeś. Chodzi o to że tam zawsze pali się czerwone światło. I to jest fenomen tego skrzyżowania.

10

OVK ~OVK (Gość)27.05.2014 06:53

"tutaj" napisał(a):
Na przejście na zielonym może wejść nagle każdy, na przykład pędząca do domu mama, która widzi, że ma zielone, więc w pełnym zaufaniu korzysta z prawa przebiegnięcia przez jezdnię. NA ZIELONYM.

panie chojniak,zamiast rond przejścia podziemne na każdym skrzyżowaniu !!!

84

Piotrkowianin Piotrkowianinranga27.05.2014 08:16

"xzc" napisał(a):
Z ilu lat wstecz to zdjecie?

A czy to ważne? Obecnie sygnalizacja na tym skrzyżowaniu wygląda dokładnie tak samo jak na tym zdjęciu. Jak Cię tak bardzo ciekawi, to w danych exif masz datę wykonania zdjęcia i nawet model aparatu, którym je zrobiłem.

"PT" napisał(a):
Widać że tam nie przejeżdżałeś. Chodzi o to że tam zawsze pali się czerwone światło. I to jest fenomen tego skrzyżowania.

Co ciekawe, w przeciwnym kierunku już ten fenomen nie występuje: http://img26.imageshack.us/img26/6140/armiikrajowejwojskapols.jpg

Komentarz był edytowany przez autora: 27.05.2014 08:20

10

Jolka ~Jolka (Gość)27.05.2014 09:12

Życie jest takie kruche...

40

qqq ~qqq (Gość)27.05.2014 09:15

Dokladnie to bylo okolo 13:25 patrzac na monitoring, ale samo zdarzenie sie nie zarejestrowalo,( mam 3 minuty luki) Ustawilem DVR na detekcje ruchu ale przy moim obiekcie , malo mnie interesowal ruch na samym skrzyzowaniu.Czyli dalszy plan, ( mimo ze spokojnie moglby byc zarejestrowany) ale chyba zaraz to poprawie...(przyda sie )A co do skrzyzowania, i organizacji swiatel, dla mnie rowniez sa chore...Zwlaszcza jadac od strony ronda.

20

Sygnalizator ~Sygnalizator (Gość)27.05.2014 10:54

te wasze światła w przy kauflandzie to przez nie to sie stało po mrygnieciu z zielone są 2 sekundy gdy ktos nadjedzie z drugiej stony

51

krupciaiw ~krupciaiw (Gość)27.05.2014 11:55

Cóż, jak się wjeżdza na pasy rowerem to "wszystko się może zdarzyć"
To ostrzeżenie dla innych miłośników rowerów z wszystkich kategorii wiekowych!!!
Nic nie zastapi ostrożności i rozwagi.
A swoją drogą to światła przy Kauflandzie pozostawiają dużo do życzenia..

121

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat