mazi
starsze osoby same nie widzą czy mają przechodzić czy nie sam miałem taką sytuację na egzaminie na prawo jazdy gdy zatrzymałem się przed przejściem żeby przepuścić 2 starsze kobiety oczywiście nie ruszyły się ani na krok a gdy już wjechałem na pasy wtedy mi jedna z nich wyskoczyła przed samą maskę więc nie mów mi, że dojeżdżając do przejścia mam zwolnić i obserwować otoczenie bo pieszy to nie święta krowa żeby mógł sobie wychodzić na ulicę kiedy mu się podoba... Bo choćbym się toczył 20 na godzinę to nie jestem w stanie się zatrzymać w miejscu gdy ktoś mi wyskoczy pod koła w ostatniej chwili bo się nagle przypomina, że trzeba przejść.
Od razu widać że jesteś smarkaczem Driver! 61 letnia staruszka!!!!
piesza
po twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś moherem, który umila życie takim "smarkaczom" jak ja...
Tam jest ogólnie lipa z widocznością, ale to tym bardziej trzeba zwolnić. To na Tobie ciąży większa odpowiedzialność w ruchu drogowym, bo to Ty dysponujesz potencjalnie śmiertelnym narzędziem a zmniejszenie prędkości może nie pozwoli uniknąć wypadku ale po prostu uratuje komuś życie.
Daj spokój...
Szkoda nerwów.
Driver należy do grupy ludzi jeżdżących " szybko, ale bezpiecznie" , i nie przewiduje w ogóle sytuacji,że sam będzie kiedyś "moherem"...
Dla niego starsi ludzie to inny gatunek biologiczny na naszej planecie, który należy tępić...
Biedak... ;->
Driver ma racje. Co z tego, że będzie zachowana ostrożność i uwaga jak pieszy wyskoczy pół metra przed maskę... Zastanówcie się a nie od razu potępiajcie. Swoją drogą ciekawe jak wy byście gadali gdyby to wam ktoś wyleciał przed samą maskę i nie zdążylibyście wyhamować. Ale widzę iż na forum wypowiadają się mędrcy bez prawa jazdy.
A to będzie z tego, że zamiast zabić takiego pieszego tylko go lekko poturbuje.
Rozumiem że masz dostęp do CEPiK i wszystkich nas sprawdziłeś?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!