Ja tam jestem zdumiony,że dopiero dzisiaj coś takiego tam się stało...
To koszmarne "skrzyżowanie", kolejne miejsce,które prosi się o przebudowę do ronda...
Niezmiernie "rozwleczone",szerokie,z parkującymi bez jakiejkolwiek samochodami-zwłaszcza w dni "targowe",kiedy działa wtorkowy i piątkowy ( jak dzisiaj) handel na targowisku.
Właśnie w te dni ludzie z całego miasta usiłują dojechać i zaparkować jak najbliżej. Parkują zatem na łukach jezdni na szkrzyżowaniach, na chodnikach, wszędzie,gdzie jest najmniejsze miejsce...Między tak wariacko zaparkowanymi autami śmigają pozostałe pojazdy.Śmigają,bo w wielu przypadkach z ostrożną jazdą nie ma to nic wspólnego...Do tego zamętu dołączają się piesi ,którzy nie korzystają z wyznaczonych przejść,ale przechodzą na całej długości ul.Sienkiewicza -od al.Piłsudskiego do przynajmniej ul.Piastowskiej...
Myślę,że w tych dniach wzmożone patrole Policji i SM mogłyby trochę ostudzić "kozaczenie" obywateli...
Mogłyby, gdyby były...
W święto dyszla zawsze jest meksyk przy hali a buraki z EPI parkują gdzie się da , nic dziwnego że przy takim zamieszaniu dochodzi do wypadków. Policja powinna mandaty walić bez skrupułów ,bo ulica czy chodnik to nie pole świeżo zaorane.
Zapewnim Cię, że "buractwo" jest sprawiedliwie i równomiernie rozdzielone między EPI i EP...
marek jaki ty miastowy jesteś ;D masz EP i jesteś wielki Pan z miasta Piotrków Trybunalski ;D większa wiocha niż te wszystkie EPI...
Dzisiaj jakiś Twój ziomek zatrzymał się na środku nowego ronda na ul. Wolborskiej i chciał przepuszczać samochody, które miały przed wjazdem na rondo znak "Ustąp pierwszeństwa przejazdu". Skąd się tacy artyści biorą?
Miał gest? Widział zator i przepuszczał?
Tacy artyści najczęściej byli za granicą i widzieli tam takie zjawisko - uprzejmości i chęci pomocy innym uczestnikom ruchu drogowego...
Może widział,że ci z podporządowanego wjazdu nie mają szans na włączenie się do ruchu w ciągu najbliższej godziny zatrzymał się i im po prostu pomógł...?
Taka postawa jak widać jest Ci zupełnie obca...
Piotrkowianin, Ty podchodzisz na przejściu dla pieszych do tego żółtego pudełka i prosisz o zielone światło?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!