Zaraz zrobią z matki patologię. A może ona zwyczajnie wypiła dwa piwka pod grilla? Albo wino do kolacji? Dzieci sa nieobliczalne i nie zawsze dają się upilnować.
w czym problem widza dziennikarze czy raczej policja bo to ona pisali ten tekst, w Polsce chyba nie ma zakazu wypicia coś w święta czy po pracy
No to co że matka miała 0.5 . Ale ojciec był trzeźwy.
Obiektyw dobrze piszesz z matki zaraz będą robić Bóg wie.
Co za kraj - najwazniesjsza sprawa, że matka miała blisko pół promila. No i co z tego
Mogła wypić jedno piwo czy drinka. Dzień wolny od pracy ładna pogoda grill itp.
W każdych mediach najważniejsza informacją w takich przypadkach jest to czy rodzice byli trzeźwi. Ja pierdzielę zajmijcie się patologią tam gdzie ona jest, a nie szukajcie na siłę.
Jako mieszkaniec tego miasta pytam. Ile ulic w tym grodzie nie posiada chodnika? Za to oferuje brak pobocza ze względu na głębokie rowy (niby żyjemy w 21 wieku) oraz kilkaset metrów równiutkiego jak stół asfaltu. Brawo dla rządzących! Jest na to rada. Najmniej chronieni użytkownicy tej ulicy powinni nauczyć się latać...
Dopiero by sie dzialo gdyby oboje byli po piwku,normalnie patologia.Dlatego kiedy jestem sama z dzieckiem nawet grama alkoholu nie tkne! Strach mi nie pozwala a czasem w upalne dni piwko z sokiem "za mna chodzi"
A tak na poważnie
żeby nie wiem jak pilnować, to dziecka się nie upilnuje, ono jest sprytniejsze od niejednego dorosłego.
Prawda jest taka że większość kierujących pojazdami zapomina że istnieją też ograniczenia prędkości na obrzeżach miast nie tylko w centrum, gdzie jest monitoring miejski czy napis "kontrola prędkości". Dziecko w tej sytuacji nie jest niczemu winne. Kierujacy pojazdem widząc grupę spacerujących osób powinien zwolnić oraz zachować bezpieczny odstęp omijając ludzi. Drugą kwestią jest nasza rada miejska, która instaluje progi zwalniające tylko w miejscach gdzie są szkoły podstawowe, a zapomina o innych dzielnicach. Przykładem jest ulica Rolnicza, na której próg był zaledwie 2 tygodnie i znikł, nie wiadomo gdzie. Pozdrawiam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!