Czy jest sens tyle pieniędzy topić w martwą ulicę????
Nawierzchnia fakt jest w opłakanym stanie i na położeniu nowej powinno się poprzestać.
Pawilon handlowo usługowy z nowymi wiatami dla autobusów PKS-u miał być budowany???
Strefa Płatnego Parkowania zabija tę część miasta.
Pytam się ile rocznie setek tysięcy złotych miasto otrzymuje z pobieranych opłat za parkowanie??? A tak po prawdzie to kto na tym robi interes??? Miasto??? Miasto tylko traci bo odchodzą z tych miejsc gdzie obowiązuje płatna strefa parkowania przedsiębiorcy ze swoimi firmami. Całe ulice zamierają. No ale można zatrudnić kilkunastu urzędników którzy będą czuwali na prawidłowym rozliczeniem wpływów z opłat za parkowanie. Dworzec PKP wyremontowano no i co z tego jak on już dziś jest martwy i długo jeszcze martwym pozostanie bo dla kliku tysięcy wpływu do kasy miejskiej z opłat za parkowanie zniechęca się potencjalnych najemców.... Przecież ktoś musi mieć za co tańczyć???
A wszystko w myśl hasła w PO żyje się lepiej bo dla marketów stwarza się cieplarniane warunki.
więcej:
http://sklave.manifo.com/aktualnosci
To miasto leży.
Jeszcze chwila i markety ..też dadzą nogę.
Ludzie jest bardzo źle w mieście.
Ci co zarabiają po 12000 zł miesięcznie tak jak Pan Y (czerwony ryj), mają dobrze.
Obiecać mogę... nawet dwa lub trzy... zagłosujesz?
Pod warunkiem że nie partaczą!Co z tyego że swoi jak chwile pózniej wychodzą usterki bądz niedoróbki!
to miasto to jeden wielki krater i dziura a peuk to największe dziadostwo na swiecie.
Co za idiota wyłania w przetargu firmę, która proponuje najniższą cenę, a nie zwraca uwagi na jakość proponowanych robót?
Wiemy przecież, że zakończenia robót przetargowych najczęściej kończą się "nieprzewidzianymi kosztami dodatkowymi" a co za tym idzie innymi kosztami prac niż wykazane są w przetargu. Z daleka to śmierdzi.
Najlepiej - to zlikwidować ZUS - razem ze szklanymi pałacami!
akurat o to musisz zapytać władz miasta bo mi wiadomo ze pieniadze sie skonczyły !!!
Tak masz rację tylko po co robić ustawiony przetarg?
Ja wiem, że przetargi rząd ustanowił po to by urzędnicy "zarabiali" lepiej do kieszeni ale po co ludziom oczy mydlić.
Każdy ciut myślący człowiek wie na czym to polega.
Dlaczego np. jak w Niemczech my nie odrzucamy najtańszej oferty przetargowej czytaj bubla i tyle.
Pewnie, że wszystko można ustawić jak się chce u nas to ma się we krwi.
Lepiej jakby państwo ZUS zmniejszyło z 1000zł do 100zł i zlikwidować składkę zdrowotną to nie było by problemu z budowani, głupimi przetargami bo każda gmina miałaby środki własne, a firm do przetargu stanąć mogłoby bez ustawki i 30, a nie jedna z góry wygrana.
ale tak chyba powinno byc zeby miejscowi mieli prace chyba nie ???????
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!