metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrrkowaninn ~piotrrkowaninn (Gość)01.05.2016 11:17

Ah typowi polacy. Paru Wyklętych było złych to przypiszmy wszystkich do nich. Wnioskując po komentarzach waszymi "bohaterami" są jaruzelski, stalin, lenin i cała czerwona śmietanka. CWP !

1519

CoolMen ~CoolMen (Gość)01.05.2016 12:04

Pomijając kontrowersyjność tych postaci to nie bardzo mogę pojąć dlaczego ta wystawa akurat teraz, a nie w marcu pojawiła się w Piotrkowie?

73

chemik ~chemik (Gość)01.05.2016 13:17

Moim zdaniem IPN powinien lepiej przyglądać się tym bohaterom. Nie wystarczy, że od 1945 roku siedzieli w lesie i napadli na paru milicjantów.
Rozmawiałem kiedyś z babcią i dziadkiem kolegi w okolicach Myszyńca. Działał tam pewien major (stopień sam sobie nadał), dzisiaj uznany przez IPN bohater - walczył z komuną!!! Prawda była "trochę" inna. Jedyna walka polegała na zastrzeleniu z zimną krwią dorwanego całą bandą samotnego milicjanta. Codzienna działalność sprowadzała się do rabowania okolicznych wsi. Nawet Niemcy nie zabrali z gospodarstwa ostatniej "krowy żywicielki", "bohater tych skrupułów nie miał (mój rozmówca został prawie zakatowany na śmierć przez bohatera i jego zbirów, gdy błagał, żeby zostawili ostatnią krowę na mleko dla dzieci). Jego matka w sąsiedniej wsi handlowała dobrami dostarczonymi przez bohaterskiego synusia.
Nie wiem ilu takich "bohaterów" wywieszono w Piotrkowie (nie wszyscy oczywiście są źli - broń Boże), ale prawdę mówiąc nie chce mi się nawet szukać. Z całą pewnością paru takich by się znalazło.

2511

maciar ~maciar (Gość)01.05.2016 13:25

Chojniak i po co ci to było!!!!!!!!!!! Tylko wstydu sobie narobiłeś. Nie tędy droga.

87

bogdzio ~bogdzio (Gość)01.05.2016 14:26

Hałwa Bochaterą !

613

broda ~broda (Gość)01.05.2016 15:19

Tak wielu idiotyzmów na raz jeszcze nie czytałem . I nie piszę o artykule.

Komentarz był edytowany przez autora: 01.05.2016 15:20

84

97-??? ~97-??? (Gość)01.05.2016 18:42

Natychmiast zdjąć te szmaty ze słupów!!!
Dość prowokacji i marnotrawienia pieniędzy podatników!

1713

EP ~EP (Gość)01.05.2016 19:24

Rewelacyjny pomysl. Bardzo mi sie podoba ,oby wiecej takich wystaw.Wielki SZACUN dla zolnierzy :)

1014

bigman ~bigman (Gość)01.05.2016 22:23

Widzę że ludzie którzy oceniają źle wyklętych to chwalą komunę, milicję i tamte władze, tylko że ci ludzie zapomnieli o tym że to komuna wymordowała mnóstwo żołnierzy AK, Polaków, żołnierze ZSRR kradli, gwałcili i mordowali. CO do Żołnierzy wyklętych byli źli i dobrze, dobrzy dla kraju i patriotów a źli dla zdrajców, dlatego tak podzielone opinie są

89

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat