Jasne, że tak. Pokaz mi w tej radzie miasta mądrzejszego radnego. Może niedoszły senator L.Pencina albo sprzedawca M. Staszek? a może J.Wójcik była sklepowa z rybnego?
Kochani dziwicie się? Ta cała koalicja u władzy miasta to socjaliści w czystej postaci. Oni działają podobnie jak każdy rząd lewacki - zadłużyć się, wydać forsę na wszelkie obiecankicacanki i zostać u władzy poprzez wybór przez ogłupiały lud, któremu spełniono wszelkie zachcianki w typie "chleba i igrzysk". Tak samo było w Piotrkowie Tryb. przed II wojną światową za rządów socjalisty Kazimierza Szmidta, który P-ówTr. również zadłużył i zrobił wiele nie trafnych inwestycji, a obecnie ma ulicę i tablicę. Z K.Ch. będzie podobnie. Już słyszę w romowach głosy ludu, że co prawda zadłuża miasto ale robi porządki w mieście i je upiększa. Będzie 2013 dla naszego miasta i kraju bardzo ciekawy, przecież podobnie dzieje się z naszym państwem. I tym optymistycznym akcentem kończę oraz Szczęśliwego Nowego Roku Pańskiego 2013 i dużo śmiechu, bo co nam maluczkim pozostało?
Jak masz pomysł na Piotrków,to wystartuj w wyborach.Powiedz sobie /jestem wielki/
Nie bardzo rozumiem - niby "dochody w pełni finansują wydatki bieżące", ale ogólnie zaplanowano wydać o kilkadziesiąt milionów więcej, niż wynoszą spodziewane wpływy? Do kogo z miejskich czarodziejów mogę się zgłosić na korepetycje, bo też chciałbym co miesiąc wydawać chociaż o parę stówek więcej, niż zarabiam? I czy komornik, który po jakimś czasie by się mną zainteresował, byłby w stanie zrozumieć, że ja tylko prowadziłem "prorozwojowy" styl życia? Jak w ogóle można zadłużać przyszłe pokolenia, które nie mają możliwości wypowiedzieć się na temat obecnych wydatków? No takie "cuda" są możliwe tylko w najbardziej idiotycznym systemie rządzenia, czyli w dupokracji.
Co roku uchwala się budżet z deficytem, obiekty należące do miasta zastawia się pod kredyty bankowe. Czarno widzę przyszłość, czarno...
To pani skarbnik nie opiera swoich działań na rzetelnej wiedzy, tylko na wierze i przesądach? Łoj... :(
Nie "osobliwie", tylko po prostu trafnie...
Dawno nie czytałem większych bzdur. Przecież bez modernizacji starej oczyszczalni miasto w pewnym momencie przestanie normalnie funkcjonować. I co mają ścieki płynąć ulicami jak w średniowieczu? A co to znaczy, że ma kosztować trzy razy więcej i w stosunku do czego? I nie dawaj głupich przykładów z elektrowniami atomowymi bo się po prostu kompromitujesz. Przecież modernizację oczyszczalni zrobiono nawet w takim Sulejowie, więc w Piotrkowie nie trzeba? A koszt jest wyższy niż ten chociażby w Bełchatowie, gdyż dotyczy całego projektu znacznie wykraczającego poza samą modernizację oczyszczalni. Jak nie wierzysz to sprawdź w internecie i nie pisz głupot. I nie zapominaj, że 70% wydatków zostanie pokryte z unijnych funduszy, jakoś dziwnie nikt o tym nawet nie wspomni.
A teraz wyobraź sobie co by było gdyby ta władza w ogóle nie podjęła tematu oczyszczalni, rwetes byłby chyba słyszalny na biegunie północnym. Więc i tak niedobrze i tak źle, widać chodzi tylko o zmianę ekipy po której można będzie przejąć synekury i dalej brać kredyty by miasto mogło się rozwijać? Czyli zamienił stryje siekierkę na gorszy kijek!
Czy ktoś mi kur... odpowie na jedno głupie pytanie! Czy modernizacja oczyszczalni da nam możliwość produkcji gazu, biopaliwa, bo za taką kwotę jaką miasto ma wydać to można coś takiego wybudować przy jednoczesnej modernizacji oczyszczalni. Bo nikt mi nie jest w stanie na to odpowiedzieć. Coś wydaje mi się, że ta oczyszczalnia to lipa, bo w Łodzi wyszło im trochę taniej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!