Zabawne :D Łup o wartości 600zł ale po cenie leśników, czyli po rzeczywistej cenie rynkowej to wartość tego wynosić powinna raptem 200zł. Obstawiam, że leśnicy sobie policzyli po 120-150zł/m3 co jest obłędem.
Wcale się temu gościowi nie dziwię, że kradł i pewnie sam bym to też robił na jego miejscu, ponieważ kto słyszał by za 1m3 drewna typu najtańsza brzoza płacić po 120zł/m3 !
Grzywnę to ja bym walną ale leśnikom za brak dokarmiania zwierząt leśnych. Czynią to jedynie przed kamerami, a zwierzyna na co dzień łazi po łąkach i polach.
Powiedz gdzie można kupić brzozę w cenie 120 za m3. Po tyle to ja w ciemno biorę
O kurde to jeszcze drożej jest !
Takie ceny widziałem w ofercie na allegro z naszego rejonu tj. Wolbórz, Tuszyn.
Jak chcesz drewno opałowe to w tartaku na końcu Przemysłowej (bliżej Granicznej) popytaj bo chyba tam najtaniej wychodzi zakup obrzynów sosnowych dosyć grubych. Mają je chyba nadal po 70zł/m3.
Ja brzoza, ja brzoza, wzywam wołgę...
Lepiej niech się przyjrzą leśnikom i ich przetargom.Handlem drzewem z poszczególnymi tartakami.
I od ponad dwunastu godzin żaden leśnik nie napisał -
najprawdopodobniej nie czytali, że treść Twojego komentarza
mija się z prawdą ...?
Ale moim zdaniem dlatego, że znana jest im systuacja leśnej
zwierzyny i lepiej przemilczeć, czas zrobi swoje, będą następne
komentarze, i o tej informacji poprostu się zapomni.
A zwierzyna, jak " łaziła " głodna po polach, tak będzie nadal
łazić bowiem w paśnikach bywa różnie. Czasami widziałem i słomę
i trochę siana, ale i także zwierzęta ogryzające korę z młodych drzew.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!