metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
klet ~klet (Gość)03.02.2011 09:32

Zabawne :D Łup o wartości 600zł ale po cenie leśników, czyli po rzeczywistej cenie rynkowej to wartość tego wynosić powinna raptem 200zł. Obstawiam, że leśnicy sobie policzyli po 120-150zł/m3 co jest obłędem.
Wcale się temu gościowi nie dziwię, że kradł i pewnie sam bym to też robił na jego miejscu, ponieważ kto słyszał by za 1m3 drewna typu najtańsza brzoza płacić po 120zł/m3 !
Grzywnę to ja bym walną ale leśnikom za brak dokarmiania zwierząt leśnych. Czynią to jedynie przed kamerami, a zwierzyna na co dzień łazi po łąkach i polach.

00

brzoza ~brzoza (Gość)03.02.2011 10:47

Powiedz gdzie można kupić brzozę w cenie 120 za m3. Po tyle to ja w ciemno biorę

00

klet ~klet (Gość)03.02.2011 11:05

"brzoza" napisał(a):
Powiedz gdzie można kupić brzozę w cenie 120 za m3. Po tyle to ja w ciemno biorę

O kurde to jeszcze drożej jest !
Takie ceny widziałem w ofercie na allegro z naszego rejonu tj. Wolbórz, Tuszyn.
Jak chcesz drewno opałowe to w tartaku na końcu Przemysłowej (bliżej Granicznej) popytaj bo chyba tam najtaniej wychodzi zakup obrzynów sosnowych dosyć grubych. Mają je chyba nadal po 70zł/m3.

00

Aman Amanranga03.02.2011 13:57

"brzoza" napisał(a):

Ja brzoza, ja brzoza, wzywam wołgę...

00

swan ~swan (Gość)03.02.2011 21:27

Lepiej niech się przyjrzą leśnikom i ich przetargom.Handlem drzewem z poszczególnymi tartakami.

00

swan ~swan (Gość)03.02.2011 21:32

Łapać małych aby dużych nie zobaczyć.

00

Miki ~Miki (Gość)03.02.2011 22:33

"klet" napisał(a):
Grzywnę to ja bym walną ale leśnikom za brak dokarmiania zwierząt leśnych. Czynią to jedynie przed kamerami, a zwierzyna na co dzień łazi po łąkach i polach.

I od ponad dwunastu godzin żaden leśnik nie napisał -
najprawdopodobniej nie czytali, że treść Twojego komentarza
mija się z prawdą ...?
Ale moim zdaniem dlatego, że znana jest im systuacja leśnej
zwierzyny i lepiej przemilczeć, czas zrobi swoje, będą następne
komentarze, i o tej informacji poprostu się zapomni.
A zwierzyna, jak " łaziła " głodna po polach, tak będzie nadal
łazić bowiem w paśnikach bywa różnie. Czasami widziałem i słomę
i trochę siana, ale i także zwierzęta ogryzające korę z młodych drzew.

00

piotrk ~piotrk (Gość)04.02.2011 05:41

że dał się złapać?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat