I żeby była jasność, nie mam żadnego interesu wychwalać placówek socjoterapeutcznych, ale wiem jaki to rodzaj pracy i jak dobrą robotę odwalają świetlice BARTKA!
Oczywiście, że świetlice będą. W świetlicach moku zajęcia prowadzą pewnie pan muzyk i pani plastyczka, albo na odwrót. Myślę, że lepiej niech potrzebującymi dzieciakami opiekują się pedagodzy prowadząc socjoterapię! W terapii takiej, też pewnie są artystyczne elementy, ale przede wszystkim pomoc dzieciom z patologicznych i naprawde potrzebujących rodzin. Obecnie, na zajęcia do świetlic artystycznych rodzice przywożą dzieci samochodami. Uważam, że lepiej wydawać pieniądze na dzieciaki trudne i potrzebujące a nie na nudzące się w domach. Natomiast chodzi pewnie o pracowników tych świetlic, słusznie się martwią o utratę pracy. Też bym się martwił. Ale takie jechanie po Krawczyńskim pod pretekstem zamartwiania się o losy dzieciaków jest niesmaczne, nawet jeśli na to zasłużył. To już kolejny stronniczy artykuł, taka demonstracja siły mediów. Zaczyna mnie to wkurzać. Z założenia miał to być portal informacyjny a nie propagandowy.
Jak to ładnie zrobić "coś" z "niczego". Albo inaczej - z igły widły. Bo co wniósł ten artykuł? No co? Świetlice były, są i będą, tak? Aaa, chyba, że zamówienie takie było :)
Likwidacja prenumerat czasopism w szkolnych bibliotekach, a teraz dobieranie się do szkolnych świetlic, czekam na więcej:(
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!