W końcu znikną ruiny ,wszystkie wyburzyć i zbudować nowe.Tylko szpecą miasto ,a ci co jadą Kopernika mają świetny obraz Piotrkowa,po prostu rewelka...
Od strony Kopernika stoją te lepsze kamienice ;-) Nie bedą raczej wyburzane...
Z doswiadczenia jakie w Piotrkowie jest akceptowane- olbesne i ochydne budynki z pustaka. Pytanie dlaczego dzialki scalono? Czy juz jest wyznaczony kupujacy i sa plany? Dodac nalezy, ze nowa architektura Piotrkowa przewazne wyglada jak pietowe garaze oblane szarym natryskiem. Piotrkow nie ma ambitnej i pomyslowej wladzy. Od lat 80tych ub wieku Piotrkow staje sie obskornym zalanym betonem miastem emerytow. Rewitalizacja nie pomoze, gdy ludzie nie maja pracy. Jak wyglada ul Dabrowskiego, Wojska Polskiego, a Al. 3 maja? Zal. Zamiast sciezek rowerowych i terenow rekreacyjnych zasypuje sie Strawe i Strawke i wrownuje tereny. Molochy handlowe sa absolutnie nieproporcjonalne do miasta. Jak mozna chwalic sie, ze jest sie prezydentem miasta, skoro wogole nie ma nim zainteresowania. Kolejna zenujaca propozycja budynku na miejscu obecnego PKS- STRASZNA SZMIRA!!!!! Swoja droga cieawi mnie czy zostala przeprowadzona analiza kamienic przeznaczonyc do wyburzenia. Skoro ma sie je odtworzyc i pamietac jak wygladalo kiedyc budownicwto take rzeczy powinny byc OBOWIAZKIEM
Zakończono wyburzenia???? A ja myślałam, że dopiero rozpoczęto. Reszta ZOSTAJE????
Albo kościół!
kamienice nie zostaną odtworzone skoro scalono działki. po raz kolejny w prosty sposób pozbyto się ciężarnych w utrzymaniu kamienic, które pewnie jeszcze kilka lat temu można było uratować. stare miasto jest małe, co raz mniejsze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!