To może nas oświecisz profesorze od butli jakim cudem ta buta wybuchła ?
Ja cię mogę oświecić, musiała być źle przykręcona i gaz się ulatniał, bo każdy debil wie "że jak zawór jest puknięty" to gaz syczy przez banderole i się takich butli nie sprzedaje.
A POGOTOWIU RATUNKOWEMU TO JUŻ NIKT NIE PODZIĘKUJE?....to jest własnie sytuacja gdzie potrzebna jest karetka do takich zdarzeń,a często jest blokowana przez pijaka który leży na ławce,albo panią którą boli ząb......LUDZIE POMYŚLCIE CZASEM!!!
Po pogotowie dzwoniły sąsiadki az 3 razy i za każdym razem SEKRETARKA BYŁA !!! A pogotowie przyjechało po 40 minutach od wybuchu,dobrze ze sąsiad zabrał jedno dziecko i pojechał z nim do szpitala, gdy był już na miejscu karetka została wysłana.Śmieszne to jest gdyż gdy na prawdę jest potrzeba to nie można się dodzwonić. Życzmy zdrowia dla matki i ich dzieci.
Nie chodzi o Tego co rozwozi, jeżeli nie on napełniał i sprawdzał.
A słyszałeś kiedyś, że gaz Propan-butan szczególnie sprowadzany z zza wschodniej granicy zawiera znaczne ilości wody. I wyobraź sobie, oczywiście jeżeli będziesz w stanie, że ów woda może wywołać korozję butli ( Stal, woda, taki rudawy osad-wyjaśniam w przypadku kłopotów z podstawowym kojarzeniem zjawisk) i zmniejszyć jej wytrzymałość. Gaz w butli znajduje się pod odpowiednim ciśnieniem ( około 6 atm), które działa na ściany z pewną siłą i jeżeli wytrzymałość butli jest zbyt mała to może nastąpić jej "rozerwanie". W sumie większość ludzi pewnie wie o co chodzi a Tobie chyba szkoda tłumaczyć bo i tak wiesz lepiej. Jeszcze raz powrotu do zdrowia dla całej rodziny i brawo dla sąsiadów
Wracajcie do zdrowia Podziekowania dla Piotra K ktory wyniosl najmlodszego chlopca
Jestem mieszkanką tego budynku ci którzy nie wiedzą co się stało niech się w ogóle nie wypowiadają to jest ogromna tragedia całej rodziny i nas sąsiadów jesteśmy w szoku. Matka walczy o życie. Od wyjaśnienia przyczyny są biegli a nie my. Najłatwiej użytkowników nazwać debilami, jak można.
Niech dalej ludzie kupują gaz od D&D to bedziemy mieli więcej takich tragedii. Rozumiem że nie każdego stać na butle od Gaspolu czy Shell. tylko następnym razem gdy wpadniecie na pomysł zakupienia butli od Dzwonka czy z innego NIEWIADOMEGO pochodzenia zastanówcie się czy warto!!! A tak swoją drogą zastanawiam się co jeszcze musi się wydarzyć żeby zabronic takich praktyk typu napełnianie butli z dystrybutora!!! Mam nadzieje że prokurator się tym zajmie!!! No chyba że według przepisów to niska szkodliwość czynu...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!