Kotła nie będzie bo i tak większości dzieci się tak kasa nie należy. To tak jak z obniżeniem podatku CIT dla małych i średnich przedsiębiorstw. Tylko, że większość tych firm rozlicza się podatkiem PIT a nie CIT. Kolejne kłamstwo dla masy baranów.
Sto dni rządu Dobrej Zmiany i znowusz to partia z narodem walczy o lepsze jutro a jedyny sukces to Teczki Wałęsy. Kłamstwo stało się narzędziem pracy polityków, to coś w charakterze łyżki lub widelca przy stole. Postaci używających kłamstwa wśród polityków jest na pęczki i nie jest to domeną tylko jednej partii.
Pamiętacie to: To jest moja umowa z obywatelami, to są projekty ustaw, które w ciągu pierwszych dni zrealizujemy. No i co ile tych pierwszych dni ma być 1 000 a może 10 000.
Beata Szydło spełniła tylko JEDNĄ obietnicę wyborczą! 500 zł na dziecko.
Fakt tylko że nikt jeszcze tych pieniędzy nie otrzymał i nie jest wiadomo kiedy będą wypłacane.
Więcej na http://sklave.manifo.com/
z czego wiem, na jedno dziecko będzie przyznawane tylko gdy oboje rodziców zarabiają poniżej jakiejś tam sumy (coś ponad 2000 ale nie jestem pewien, proszę mnie poprawić w razie czego) - wniosek:
wspierana patologia i praca na czarno.
Patologia - biedne rodziny, niepotrafiące zarobić na normalne życie
Praca na czaro - zarabia sobie taki mężczyzna (ojciec dziecka) 3000 zł (przypuśćmy, oczywiście na czarno), matka 2000 zł zarejestrowana normalnie, jako pracownik, ojciec dziecka jest zarejestrowany jako bezrobotny to daje im 500 zł miesięcznie do budżetu od rządu :)
Wystarczyło tylko odpodatkować pracę, niestety jednak, nadal za mordę nas będą trzymać.
A czy tego dnia będzie można również starać się o jedno z 3 urzędniczych stołków jakie już są tworzone w MOPR?
http://www.bip.piotrkow.pl/upload/20160223144917frztx1nnrn99.pdf
A może te "wolne" etaty są już dawno rozdysponowane?
...a mialo byc 500 zl na kazde dziecko....gratuluje wszystkim zwolennikom PiS-u(ciemnogrod)...jak tak dalej pojdzie to wszyscy wyjada z kraju
Przykład zakłamania PO i zacofanej.pl jeszcze 2 miesiące temu twierdziliscie, ze NIE MA kasy na program 500+, a dziś proponujecie po 500 zł dla wszystkich bez ograniczeń. Hipokryzja bez granic, hamulców i opamiętania. Poza tym w praktycznie kazdym panstwie UE pomoc typu 500+ na dziecko istnieje od dziesiecioleci i jest w znacznie wyzszym wymiarze tylko my bylismy jak zwykle w szarej d.e europy ale Po i swetru to pasowalo i pasuje dalej bo sa przeciwni temu programowie. Kazdy kto jest przeciwny jest wg mnie antypolakiem zdrajaca i sprzedawczykiem. Ja nie mam dzieci i nie dostane ani zlotowki ale bardzo sie ciesze z tego programu bo to NAJLEPSZA inwestycja w POlske od 25 lat brawo PIS
6 000 dzieciaków po 500 zł przez 12 miesięcy to 36 milionów do przejęcia na piotrkowskim rynku w ciągu roku – to chyba porównywalna kwota do inwestycji na które możemy sobie pozwolić w ramach budżetu miasta. Jak zrobić by tych pieniędzy zostało u nas jak najwięcej?
Budżetem 36 milionowym będzie zarządzać 6 osób – to dużo? Szczególnie że to są znaczone pieniądze przeznaczone na obsługę programu - niewykorzystanie powoduje zwrot do budżetu państwa. Czy stać nas na utratę darowanych miejsc pracy?
Pracuje 20 lat w tym czasie zmieniłem prace 5 razy za każdym razem korzystałem z protekcji rodziny i znajomych – nie widzę nic w tym złego. Szczególnie jak ostatnio musiałem dokonać rekrutacji na podstawie CV i jednej rozmowy - rzecz niewykonalna bez pomocy kogoś kto poleci, zaręczy. W naszej mieścinie trudno nie znać jakiegoś radnego, urzędnika - zależy ci na tej pracy - poszukaj poparcia.
Mam 2 kilkuletnich synów, nie przypominam sobie miesiąca w którym zainwestował w nich mniej niż 500 zł. Jak ktoś wie jak w dzisiejszych czasach zejść poniżej tej kwoty czekam na rady.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!