Po gimnazjach tak sa wyuczeni ,że połowę roku w szkole średniej będą powtarzać materiał z podstawówki a to dlatego ,że co szkoła to inne zestawy programowe .jaki zawód wybiorą jak na przykładzie Piotrkowa nie ma przemysłu chyba ,że nauka obsługi mopa ale i do tego gup-ę trzeba mieć taki to mamy rozwój kraju
Ja bym chciał wyłuczyć sie na drukarniste irobić w dreschersonie to nic że mało płacą i palucha w oko temu co im sie nie podoba tam...
A mnie zastanawia fenomen liceow. Wszyscy się tam pchają żeby potem iść na studiach i .... nie mieć pracy. Wybierają kierunki pedagogiczne a pracy potem zero.Znam takich, którzy poszli na studia i na 2 roku rzucili bo to nie to było i teraz siedzą w domu i płaczą że matka do kasy w Biedrze wysyła do pracy. Wyuczenie się jakiegokolwiek zawodu w technikum daje już na początku 50% szans więcej, a jak ktoś kumaty to otworzy swój własny biznes i kasa się zgadza. Ja wybieram TECHNIKUM ale jeszcze nie wiem które
Dni otwarte ,,,,czyli dla wielu szkół oznacza -mamy papier i mydło !! Niestety ,nie wszędzie jest taki ,,komfort,, Gimnazjum katolickie prowadzone przez sr. Jadwigę -spełnia oczekiwania? NIE ,ale nikt się tym nie zajmuje .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!