metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
_druhna ~_druhna (Gość)19.11.2014 07:14

Za czasów, kiedy w OSP ROZPRZA był Paweł i pan Sylwek sedziowali druhowie z PSP. Bardzo dobrze to pamiętam. Na pewno sędzią głównym nie był nikt z naszej gminy. A pan Piotr S. tego nie pamięta, bo jeszcze nie był wtedy tak oddanym strażakiem.

20

białorusin ~białorusin (Gość)19.11.2014 08:19

Jedno jest pewne wybory w gminie rozprza to robi się strażami i kołami gospodyń, sołtysami i wszyscy wiedzą jak. Wiedział o tym już poprzedni wójt budował strażnice, domy zebrań, robił stulecia straży i zebrania dla sołtysów, Jędrzejczyk przez tyle lat u jego boku dobrze się tego nauczył i tylko teraz odrabia lekcje. Każdej nowej osobie będzie ciężko się przebić. Ale kiedyś to nastąpi. Także odwagi życzę. A osoby które potrafią mieć swoje i do tego inne zdanie to oddaję im szacun, bo raczej dominuje u nas postawa żeby tańczyć koło władzy tylko nie wiem po co? Pisze po raz kolejny to nie Rosja. Nawet jeżeli ktoś zdobył tylko 50 głosów to co z tego należy mu zaraz ubliżać. Ci co zostali na stołkach widać już odetchneli i pokazują pazurki do roboty niech się biorą. Każdy może pisać i mówić co uważa to nie Białoruś jeszcze nie. Niektórzy po komentarzach widać że mają pewne plany naprawdę żałosne.

11

ćwiara ~ćwiara (Gość)19.11.2014 08:28

A jeśli chodzi o te liczbe głosów w wyborów to ja się pytam ile głosów w poprzednich wyborach miał Cubała i jakie ma IQ i co on tu robi na tym stanowisku?

01

do druhny ~do druhny (Gość)19.11.2014 09:06

Po pierwsze co wy z tym Piotrkiem,daj cię mu spokój,co sie pojawi komentarz w obronie straży to wszyscy myślą że to już on.obrońców straży jest więcej a z tego co wiem to on juz od bardzo dawna nie wchodzi na zadne fora,i wcale mu sie nie dziwie ,nasz naczelnik zrobil i robi bardzo dużo dla naszej jednostki i,gminy.a teraz wszyscy go obrzucają błotem jak najgorszego śmiecia nawet obecna wladza,i to za co że jest na każde zawołanie,ja go znam juz jakiś czas i będę go bronić i myślę że nie tylko ja i inni strażacy ale tez jest i trochę mieszkańców którzy staną za nami.nie będę go nawet porównywał do kogo kolwiek bo moim zdaniem nie ma w gminie równego mu ,i nie mówię tego bo jestem ze straży tak po prostu jest.dla tej straży i gminy zrobi wszystko nawet teraz gdy ug rozprza będzie mu rzucal kłody pod nogi ,on juz taki ma charakter .wiec naprawdę proszę nie wycierajcie sobie nim d..y,dla tego że mial odwage wystartować w wyborach i napisać to co napisał na swych ulotkach.szczegolnie dziwie sie panu wójtowi że go tak potraktował,bylem świadkiem nie raz ,co mu Jędrzejczyk obiecywał jak będzie trzeba to powiem ci panie wójcie może sobie przypomnisz..ale to twoje sumienie i myślę że będzie cię to męczyć .My tak zwani gowniarze którzy siedzą pod strażą i nic nie robią mówimy głośno i wyraźnie!!!.nie damy sie będziemy coraz mocniejsi i dalej będziemy siedzieć bo to nasze i nikt nam nie zabroni ...

12

mieszkaniec gmniny ~mieszkaniec gmniny (Gość)19.11.2014 19:15

Gratuluję wójtowi wygranej oraz wszystkim co się dostali i tym co się nie powiodło!!!Pan Wójt Jędrzejczyk zrobił dużo dla całej Gminy Rozprza i to jest prawda! Strażacy lubię ich i znam może troszeczkę się w tym wszystkim pogubili ale to nie ich wina bo osoby które nimi sterowali to są nieźli PODPUSZCZACZE!Przekonacie się sami jak was potrzebowali to was widzieli teraz przez cztery lata się wami nie będą interesować!!Mała podpowiedź następnym razem z nikim nie wchodzić w układ założyć swój komitet ZEBRAĆ RADNYCH W KILKU OKRĘGACH i nikogo ale powtarzam nikogo do niego nie wpuszczać ani władzy obecnej ani przeciwników -PRACUJCIE NA SIEBIE!!! ZAROBKI KIEROWNIKÓW GMINY SĄ NA BIP-ie i każdy je może zobaczyć!!! DLA MNIE SĄ NIE ZROZUMIAŁE I NIEADEKWATNE DO ZAJMOWANYCH STANOWISK TO PRAWDA I W TYM MIELI RACJĘ.
WÓJT OK NIECH MA ZASTĘPCA I SKARBNIK NIECH MAJA ALE INNI NIE!!!! POZDRAWIAM WÓJTA ORAZ STRAŻAKÓW

20

-fanJJ ~-fanJJ (Gość)19.11.2014 19:50

Możecie sobie pisać różne głupoty. Prawda jest taka, że przed wyborami Rozprza wypięła się na aktualną władzę. Myślę, że przez te 4 lata nie możecie narzekać n a współpracę z nimi. Wiem, że wasze marzenie o nowym aucie się nie spełniło, ale musicie się z tym pogodzić. NIE JESTEŚCIE JEDYNĄ JEDNOSTKĄ W NASZEJ GMINIE!!!! Z ilością aut chcecie chyba dogonić PSP w Piotrkowie. Teraz czas na inne jednostki. Zobaczymy, co będzie się działo na najbliższym Zarządzie Gminnym, na którym z chęcią się pojawię. Myślę, że będą to burzliwe obrady. Z pozdrowieniami z Mierzyna!

50

gość... ~gość... (Gość)19.11.2014 20:23

Pani Anetto.Mam do Pani pytanko, czy nie myślała Pani o jakiejś konkretnej pracy, ta fucha kiedyś się skończy mąż zapewne dzięki doświadczeniu wykształceniu tej pracy nie zdobył, czyż nie wspomogła Go przypadkiem Pani Szefowa? Może zamiast po nocy rzucać paszkwile na konkurencję do skrzynek pocztowych tuż przed wyborami zajmie się Pani czymś konkretnym w swym życiu i pokaże jaką jest Pani kobietą sukcesu.Dla mnie to sory, ale jeśli nawet nie potrafi Pani po polsku napisać prostych kilku słów to o czym tu mowa... Szlachetny człowiek potrafi z kulturą pogodzić się z porażką. Słyszał ktoś może, że wójt elekt w kampanii wyborczej tak oczerniał kontrkandydatów jak Pani. Gratulację dla Pana Wójta za klasę i wygraną w wyborach.

70

ddd ~ddd (Gość)19.11.2014 22:41

Pewnie auto dostanie teraz mierzyn.tylko ciekawe kto będzie jeździł.jak tam wszyscy nawaleni.jeden pokazal juz ta wasza trzeźwość w straży na kopalni i to jeszcze -z-ca komendanta gminnego.oj wstyd naprawdę zamiast sie trzepać to zróbcie cos na własnym podwórku...hi hi

02

Gratuluję ~Gratuluję (Gość)20.11.2014 13:34

"gosc..." napisał(a):

Pięknie napisane. Wróciła mi wiara, że elektorat ma dość jadu i obłudy, nie pozwoli się ogłupić i zmanipulować. Inteligentni i mądrzy ludzie zdecydowali. Obrażając zwycięzców obrażacie kilka tysięcy ludzi,którzy tak wybrali.
Jeśli niektórzy nie mogą się z tym pogodzić niech idą do psychoterapeuty. Ośmieszają się w tym forum na cały powiat i Polskę , przecież nie tylko mieszkańcy Rozprzy tutaj zaglądają.

41

Amerykanka ~Amerykanka (Gość)20.11.2014 19:45

Do 'ddd' śmieszny jesteś człowieku..
Jestem z Mierzyna i nasz STAR ma już dobre 20 lat, niestety nie mamy co porównywać się z wami jeżeli chodzi o samochody i na razie to nawet o jednym takim możemy sobie pomarzyć.
Ale jeżeli chodzi o alkohol ... nie zaprzeczając dużo abstynentów u nas nie ma, ale u was 'RACZEJ' też nie. Ty chyba z alkomatem u nas nie stoisz ?chyba że coś przeoczyłam.

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat