Skoro w tak szybkim tempie przyrasta ilość męskich członków tegoż wędrownego po ulicach miasta Piotrkowa różańca, to powinna się nimi zainteresować wojskowa komenda uzupełnień i skierować ich na szkolenie wojskowe celem przygotowania się do obrony ojczyzny. Dobrze im to zrobi, bo po powrocie z takiego szkolenia będą chodzić po ulicach miasta równym krokiem, a nie jak ciamajdy włóczący ledwo nogami.
Aby zostać ojcem chrzestnym musiałem przynieść zaświadczenie o spowiedzi. Dobrze, że nie o męskim różańcu, bo nie znam. U spowiedzi też nie byłem ale papirek jest. I co teraz homo sapiens ukamienujecie mnie?
...a nie możecie sobie pochodzić po lesie??? taki rajd pieszy sobie zorganizować - tak na początek z 20 km od razu...fajnie będzie...
Polubiłem to comiesięczne wycie sfrustrowanych przeciwników Marszu Różańca.
Jak wam się to nie podoba to radzę zostać wam w domu i nie przeszkadzać nam jak idziemy w modlitwie
podwyżki, wypadek, stara kapela i stare dziadki na spacerze.... wiadomości godne piotrkowa. Czas chyba sie zwijać z tego pseudomiasta, niech zostanie tu samo kumoterstwo i wtedy bedzie im się lekko tym grajdołem zarządzać. Chyba do tego chcą doprowadzić. Bardzo smuto
Kto nie ma Boga w sercu, temu z różańcem nigdy nie będzie po drodze i do twarzy.
Władza to dopiero ma ubaw, a dla zainteresowanych proszę sobie sprawdzić co znaczy słowo Parafianin. Miłej lektury tylko się nie zdziwcie bo to może być bolesne doświadczenie!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!