metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
w72 ~w72 (Gość)09.07.2014 07:07

"KGB" napisał(a):
To że ktoś jest WOPRowcem nie znaczy że po cywilu też... Jest już zwykłym obywatelem, a z nagłówka i z relacji wiceprezesa wynika, że była to akcja całej załogi, a w nocy na zalewie nie funkcjonuje ani WOPR ani POLICJA i Karetka Wodna. Na upartego ja też mam tytuł ratownika wodnego ale nie to nie znaczy że za moje działania poza służbą odpowiadam jako woprowiec. Mogę być pod wpływem alkoholu i wtedy też jestem woprowcem ?? Nie i kropka.

Twierdzisz, że masz tytuł ratownika wodnego. Gdyby tak było to byś wiedział, że : "Ja, ratownik Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego, przyjmuję za swoje godło "niebieski krzyż i złotą kotwicę" – przyrzekam sumiennie i w pełnym poczuciu odpowiedzialności moralnej wypełniać swoje obowiązki społeczne. Dopóki zdrów będę, bez względu na pogodę, porę dnia i nocy przez okres całego roku pośpieszę z pomocą ludziom, którzy znaleźli się w niebezpieczeństwie utraty życia w wodzie. Wszystkie swe siły i umiejętności wykorzystam dla zmniejszenia nieszczęśliwych wypadków utonięć, nie zapominając, że od mojej postawy zależne może być życie ludzkie." I w dalszym ciągu będziecie się czepiać ratownika WOPR-u że uratował człowiekowi życie??? Wielki szacun i uznanie. Należy brać przykład z takich ludzi a nie mieszać ich z błotem.

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat