Weźcie się lepiej za rowerzystów.Szlag mnie trafia jak jadę Modrzewskiego.Nie można by zrobić z chodnika po jednej stronie ścieżki zrobić?
Jeden udaje ,że coś robi a trzech się przygląda to normalne w Wolborzu. Gdzie obwodnica Panie Burmistrzu 12 lat trwało planowanie i na tym się skończyło. Nawet jeśli ta ruina ma nowe deski to i tak się nie nadaje dla ciężkich TIR-ów i jeśli by ten mostek wytrzymał to nie ma drogi dojazdowej do huty. Jeśli o budowę przepustu to zasypać go nie jest tam potrzebny przy hucie i na takie byle co chce się 300 tysięcy wydać to czyste marnotrawstwo . Z drugiej strony nikt nie pozwoli zamknąć dojazdu do huty gdy ona pracuje . Zakład istnieje 20 lat i przez ten czas gmina nic nie zrobiła w temacie mostów . Tutaj gminą powinny się zająć odpowiednie służby i rozliczyć urzędników ze swojej działalności bo mamy XXI wiek a Wolbórz jest w XX wieku w erze furmanek
Obwodnica Wolborza planowana 14 lat temu za wójta Sęka dziś nie ma racji bytu. Po modernizacji gierkówki i wykonaniu bezkolizyjnych zjazdów nie ma takiego ruchu samochodów jak to kiedyś było. Także dajcie spokój z ta obwodnicą... Co innego ten zbiornik retencyjny i rekreacyjny obok huty, to świetny pomysł i mam nadzieje, że kiedyś doczeka się realizacji.
Ale moda na to fotografowanie się - Moszczenica zaczęła, powiat podłapał, a teraz i Wolbórz. Zobaczcie ile to ja zrobiłem! Robotnicy zrobili!!! Oni powinni być na zdjęciu, a nie komisje, które przejdą się zrobioną drogą i od razu, że to oni.
Zastanawia mnie tylko dlaczego gmina chce utopić 300 tysięcy w coś co nie jest potrzebne tu wystarczy zerwać płyty zasypać ziemią i gruzem i położyć nawierzchnię. Do czego tu most jak tu nigdy woda nie płynie nawet gdy są ulewy . Dawno temu był młyn i turbina ale to wszystko się zmieniło i lepiej most solidny na rzece zrobić a nie łatać coś co chyli sie ku upadkowi i zrobić kawałek drogi od Kitowicza do Garncarskiej
nie wzięliby się za ten most gdyby nie interwencja jednego z mieszkańców gminy. Tam już od dawna można było sobie zrobić krzywdę przejeżdżając rowerem czy też nawet samochodem. A oznakowanie podczas remontu....żenada, znak zakaz wjazdu i przepaść do rzeki...brawo...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!