Wolborz upadające MIASTO ja w najbliższym czasie się wyprowadza z rodziną
Czym się Pan Burmistrz chwali bo ja tą gminę znam i często jestem tu jadąc przez tą gminę.Tu nigdy nic nie będzie bo juz przed wojną Wolbórz mógł mieć zakład który ostatecznie w Tomaszowie był zbudowany bo podobno gęsi mieszkańcy nie mieli by gdzie pasać.Dziś to samo gdyż siana dla krów nie będzie i dlatego obwodnica nie powstała przez 12 lat projektowania na tym się skończyło a miało być tak pięknie zalew tama i połączenie z trasą S-8.Do tego ten smród gnojowicy i ci pseudo rolnicy nie zważają ,że upał 40st leją ten siarkowodór na pola i trują okolicę.Władze Wolborza charakteryzuje nieudolność od lat 80 tu sami swoi i co z tego ,że Burmistrz nowy jak stary układ za plecami więc co się może zmienić na lepsze a w urzędzie pracują sami swoi czyli dzieci biznesmenów lub rodzinne układy.Zastanawiam się po co Burmistrzowi dwóch doradców w urzędzie to jest ciekawe a do tego otoczony radą rodem z PZPR-u .Można by na ten temat książkę napisać powiązania i układy lokalne.Obwodnicy nie będzie a szkoda bo kiedy ciężarówką po szkło przyjeżdżam i patrzę jaka droga przy hucie Finezja to jest wizytówka Wolborza tiry przejeżdżają przez pęknięty most a raczej kręgi pod nim a obok firmy gmina dotąd nie może zbudować kawałka drogi ale podatki się bierze od właściciela zakładu .I na koniec może by tak Pan Burmistrz powiedział publicznie jakie są efekty wizyty wraz z burmistrzem Sulejowa i władz Piotrkowa w Skandynawii .Jak dobrze pamiętam z artykułu to mieli się zapoznać jak się buduje parkingi nad wodą .Od 40 lat mamy zalew po części w gminie Wolbórz i nic nie zrobiono by zagospodarować to dla turystyki i wypoczynku i nawet auta nie ma gdzie zostawić w miarę blisko wody.To wszystko niedbalstwo poprzednich urzędników bo każdy myśli tylko o sobie by dużo zarobić za nic
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!