Dwa Pawłowy były nie pomysli Pana wójta. Ponieważ w jednym był sołtys i mieszkańcy którzy nie byli skorzy poprzeć opcję wójta. Teraz pozostaną w mniejszości w decydować będą stronnicy Pana Wójta.
Świata się nie zbawi, ale akcja fajna i potrzebna. Dzieciaki niech się uczą jak ważne są drzewa i natura i dorośli tez jak mają trochę rozumu to doceniają takie akcje. Teksty , że skoro las na Wygodzie się wycina to akcja jest niepotrzebna są żałosne. Po pierwsze las jest zarządzany przez Lasy Państwowe i Gmina nic do tego nie ma. Akca prowadzona jest przez Urząd Marszałkowski w całym województwie Łódzkim, a gmina tylko do tej akcji przystąpiła. I tyle. Ale jak ktoś napisał psy szczekają, karawana jedzie dalej....
Totalny pic na wodę i propaganda.
Słuchać już się nie chce co w tej gminie wójt wyczynia i świta.
Wycięto pół lasu w miejscowości Wygoda - gdzie jest aktywność aby zachować las.
Kolejna rzecz:
http://www.bip.wola-krzysztoporska.pl//pliki/08.05.2019%20zawiadomienie.pdf
Wójt Gminy Wola Krzysztoporska wydał postanowienie z dnia 06.05.2019 r., znak:RB.6220.10.2018 stwierdzające brak potrzeby przeprowadzenia oceny oddziaływaniana środowisko dla ww. przedsięwzięcia;
Dla tak dużego przedsięwzięcia. Napewno tutaj będzie dużo "tlenu" z TIRów.
Panie wójcie proponuję więcej tego typu inwestycji. Będzie więcej "tlenu" z TIRów.
Totalnie nie wierzę tym picerom.
Dla mnie to zwykły PR aby mało ważną pierdołą (Gmina Wola Krzysztoporska bierze udział w programie „100 tys. drzew na stulecie województwa łódzkiego”.) przykryć większe działanie czyli: kolejne TIRy, spaliny i smród w gminie.
Pytam się: Jak można dla takiej inwestycji nie przeprowadzić szczegółowego oddziaływania na środowisko? Przecież tutaj następuje bardzo duże oddziaływanie na środowisko. Na mieszkańców Majkowa Dużego. Obok biegnie rzeka Strawa.
Jedno słowo: BAŁAGAN - zasada róbta co chceta. Nisztca co chceta.
Dlatego nie głosowałem i nie będę głosował ani na propagandę pisowców ani powców.
Litości z tym "Tlenem". Ktoś miał niezły polot lub nawdychał się nie tego "tlenu" co potrzeba.:)
A tak na poważnie to wystarczy wejść na:
https://wykaz.ekoportal.pl/CardList.seam?urzad=Starostwo+Powiatowe+w+Piotrkowie+Trybunalskim
i zobaczyć jak są cięte drzewa.
Na pewno posadzenie kilku drzew nie zrównoważy wycięte oraz działania związane ze środowiskiem we Woli Krzysztoporskiej.
W normalnym Państwie zrobione było by bardzo szczegółowe oddziaływanie na środowisko i gwarantuję że żadne magazyny w miejscowości Majków by nie powstały.
Tylko my nie mamy normalnego Państwa.
Obecnie wszędzie w urzędach PIS, wójt też z PISu i robią co chcą.
Wiem coś o tym bo pracuję w branży.
I żaden malkontent nie przekona mnie że jest inaczej.
nawet za PRL nie było czegoś takiego, lepiej niż malowanie trawy na zielono.
więcej tlenu, tlenu...i będą spontaniczne uzdrowienia
Mirka posłuchaj jednej z wcześniejszych sesji rady gminy w tej kadencji.
Wójt prosto z mostu mówi że będzie bardzo "ogrniczone" działanie w ocenie oddziaływania na środowisko.
Możesz zgłosić to do NIK żeby NIK zbadała czy hałas, spaliny, wywiewy z magazynów, przechowywanie towarów nie będą miały wpływu na środowisko a co najważniejsze na zdrowie mieszkańców pobliskich miejscowości.
PS. Dawno się tak nie uśmiałem jak przeczytałem ten żart o "tlenie". :)
Napewno będzie dużo tlenu w cząstecce CO2. Tam jest tlen. :)
W gminie Wola Krzysztoporska wycięto pół lasu w miejscowości Wygoda. Wsadzenie kilku drzew nie pomoże:(
Wola Krzysztoporska: Sadzą drzewa – będzie więcej tlenu! - hahaha yyeblem, tak bo napewno posadzenie kilku drzew sprawi ze bedzie wiecej tlenu hahahaha, lepiej maryhe w kukurydzy posadzcie xD
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!