My nie mamy już niepodległości. Nasza niepodległość skończyła się w momencie wyprzedaży zakładów pracy obcemu/zagranicznemu kapitalowi. Nasze dzieci nie mają już przyszłości. Jestesmy na garnuszku obcych korporacji.
Pozostało nam trochę ziemi, ale ta ziemia jest też wyprzedawana obcemu kapitałowi w gminie Wola. Za chwilę pozostaną nam ulice.
Niestety nie będę uczestniczyła w takim pseudo patriotyźmie.
Niepodległość, patriotyzm świetować należy czynem. Dbać o polskie zakłady, polską ziemię. Coś co zostanie dla naszych wnuków.
A tutaj jest robione przeciwnie: wszystko co najlepsze jest sprzedawane. Wystarczy popatrzeć na obcy kapitał który wdziera się do Woli.
w Bełchatowie jest planowana elektrownia atomowa, a we Woli na terenach pozakładowych WZPB plany przetrzymywania odpadów radioaktywnych, a na wstępie wysypisko śmieci. Patriotyzm.
Droga Michalino, narzekać każdy potrafi. A co Ty zrobiłaś dla Polski, dla Woli, dla innych.
Zastanawia mnie czemu wójt wzorem innych włodarzy nie zrobił takiej uroczystości przed wyborami - SZACUN za to że poczekał do 11 listopada
faktycznie sprawdziłem na mapie, północne tereny przeznaczone na przemysł; pobudujmy więcej magazynów w Majkowie i Rokszycach żeby ludzie się nie rzucali;a następnie przekształcimy to; zrobimy skladowisko materiałów radioaktywnych w Majkowie Dużym i wysypisko śmieci z daleka od Woli; są plany środowiskowe wyłożone dla Majkowa i Rokszyc; każdy może składać wnioski
Skoro zostałam wywołana przez gościa to odpowiem:
staram się na każdym kroku: kupuję ziemię i ją użytkuję z mężem a nie sprzedaje czy umozliwiam sprzedaz jak to robi obecna gmina, dodatkowo prowadzimy z mężem firmę z której płacimy podatki w Polsce i na rzecz gminy, produkty które produkujemy sprzedajemy w całej Europie. Pieniadze sciagamy do Polski i tutaj je inwestujemy. To jest dla mnie patriotyzm.
Nie sprzedajemy ziemi, dla nas to rzecz swieta.
Poza tym Polak, mieszkaniec gminy nie moze odrolnic kawalka gruntu zeby sobie pobudowac dom (1000 m): kilka przypadkow moich znajomych, mieszkac tutaj, placic podatki. A gdy przychodzi obcy kapital to od razu sie odrolnia dziesiatki hektarow ziemi.
I co to jest za patriotyzm? Slepa nie jestem. Widze i slysze. I widze duzo farbowanych lisow i pseudopatriotyzmu.
I nie narzekam. Odroznij gosciu narzekanie od braku akceptacji dla pewnych dzialan Wojta, ktory z jednej strony jest wielki "Patriota" a z drugiej strony pozwala aby kapital zgraniczny przejal polskie ziemie. Popatrz na mape Woli. Tereny polnocne czesci gminy: cale miejscowosci Majkow Duzy, Rokszyce, Kargal Las, Gomulin sa przeznaczone pod magazyny. Polak raczej tego nie kupi. Jest to dla obcego kapitalu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!