Jest wspaniale, pięknie wykoszone wały, ślicznie oczyszczone plaże nad Pilicą, młodzież ma wiele możliwości, dorośli kilka knajpek i kawiarni w Sulejowie, sama słodycz. Cieszę się że niedługo będzie w kostce brukowej Rynek i Plac Straży z przystanią kajakową. zastanawia mnie tylko na co jeżeli więcej się nie zmieni drobnym pijaczkom kostka granitowa oni siedzą i będą siedzieć tyle ża za 500 zł za m2. i to mnie smuci.
Bil. Z tego co wiem to radni wielokrotnie wyciągali rękę do burmistrz. Tylko co z tego jak on jej nie przyjmował. Więc zareagowali może niezbyt profesjonalnie ale tak jak umieli. A co do wodociągów to Luzik masz rację ten wodociąg nas jako podatników dość drogo nas kosztował. Właśnie część tych radnych co byli za obniżką pensji burmistrzowi mówili o przetargu przetarg na ten wodociąg ale pan burmistrz uparł się że MZK będzie go budowało i może dlatego jest taki drogi. A tak na marginesie to słyszałem(nie wiem czy to prawda),że gmina ma dofinansować MZK w tym roku na ponad 300 tys, zł.a pan dyrektor kupił traktor i jeszcze jakieś urządzenia do MZK za ok.250 tys. zł. Nie wiem jak to jest ale kiedy chciał kupić podnośnik za 50 tys. to musiała być zgoda radnych a tak nie musiał mieć zgody bo to z funduszów własnych. To dlaczego gmina ma dotować na taką sumę MZK?
Z tego co słyszałem na wczorajszym spotkaniu wspólnych komisji Pan Burmistrz się nie pojawił. W zastępstwie wysłał Panią W-ce Burmistrz, która nie mogła odnieść się do udzielonego wywiadu radiowego oraz artykułu jaki pojawił się w prasie na temat powiązań i insynuacji jakoby jacyś radni byli zamieszani w "aferę śmieciową". Dziwnym trafem również na spotkanie nie przybyli redaktorzy z prasy jak i radia choć byli zaproszeni i mieli przybyć. Ciekaw jestem czy Pan Przewodniczący Rady zażąda w imieniu radnych przeprosin od Pana Burmistrza na łamach prasy jak i radia. Podobno na nagraniach nie ma mowy jakoby radni byli zamieszani w sprawie "śmieci". Moim zdaniem powinien tego zażądać.
Rysiu M zamiast wakacji na lazurowym wybrzeżu moze spedzic na wroniej a alpejskie stoki narciarskie zamieni na spacerniak niezle jaja
To kiedy do Sulejowa zawita prawo i sprawiedliwość ? To może w urzędzie niech zrobią jeden pokój na stałe dla prokuratora, żeby przebadać całość życia publicznego w tej gminie i doprowadzić ją do normalności. I jeszcze jedno wszystkim dyrektorom placówek oświatowych przypominam, że funkcja dyrektora to nie jest funkcja dożywotnia. Dyrektorem się bywa tak jak i radnym czy burmistrzem itp.
przecież szefostwo naszego magistratu ma laptopy a w każdym są przecież głośniki prawda?
Czy to jest prawda, że pan kierownik z MZK został zwolniony dyscyplinarnie? Moim zdaniem powinien zostać zawieszony do czasu jak prokuratura wyjaśni sprawę i dostanie zarzuty. Z tego co słyszę, jeżeli jest to prawda to nie powinni mieć z tym kłopotów. Radni z Komisji Rewizyjnej mają prowadzić kontrolę w MZK w sprawie akcji zima 2015/2016. Pan kierownik byłby im potrzebny do wyjaśnienia na pewno paru spraw a tak nie będzie musiał im niczego tłumaczyć bo już nie jest pracownikiem MZK. Jeżeli przyjdzie na zaproszenie radnych to będzie to tylko jego dobra wola. Jak uważacie czy nie pośpieszyli się z tym jego zwolnieniem dyscyplinarnym a nie zawieszając go??? Być może Komisja Rewizyjna też zajmie się "aferą śmieciową" i pan kierownik by im coś wyjaśnił czy to jest prawda co o nim mówią.
W kwestii np. drzew tych starych i tych obecnych może ktoś się w końcu zastanowi.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/zarzuty-dla-dyrektor-szkoly-w-parzniewicach,2333002,art,t,id,tm.html
skoro tyle tego drzewa bylo to dlaczego nie napiszesz (luzik) jak ten pan z przyglowa sie nazywa?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!