metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
popieram i podziwiam ~popieram i podziwiam (Gość)20.02.2013 19:21

Choć nie jestem z Piotrkowa,ale pochodzę z Piotrkowa i mam w tym mieście dużo rodziny,włącznie z moimi dziećmi i wnukami.To co się dzieje za rządów p.Chojniaka to istny horror,dyktatura,po prostu brak słów.Cała moja rodzina,znajomi,wezmą udział w referendum i i na oba postawione pytania odpowiedzą TAK!Moja radość byłaby jeszcze większa,gdyby u nas w Sulejowie też powstało SIS i zrobiło porządek z UM w Sulejowie,bo to co się dzieje w Sulejowie jest chyba jeszcze gorsze i obawiam się,że ludzie w moim wieku mogą nie doczekać zmian na lepsze,prawa do godnego życia.My mieszkańcy Sulejowa popieramy PIO i idziemy za Waszym pięknym przykładem.Sulejowska inicjatywa społeczna już się mocno rozkręciła,dzięki PIO.Obudzili się z letargu piotrkowianie,my już też mamy dość "usypiania nas" przez manipulanckie działania UM w Sulejowie,a z Wami jesteśmy i wierzymy,że Wasza inicjatywa nie pójdzie na marne.Powodzenia.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga15.02.2013 11:09

"Obs3" napisał(a):
Czy ja dobrze widzę na zdjęciu p. Piesika byłego dyrektora OSIR. Ciekawe rzeczy o nim piszą. Jak całe PiO jest takie to gratuluję. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/761585,prokurator-zajmie-sie-basenem-w-tuszynie,id,t.html[/cytat]A pod podanym linkiem możemy przeczytać:
Cytuję:
Krzysztof Piesik twierdzi, że jest niewinny. Jego zdaniem burmistrz chciał się go pozbyć. Małecki ukarał Piesika naganą, ale musiał ją odwołać po rozprawie w sądzie pracy.
- Byłem zastraszany. Próbowano mnie zniszczyć, wysyłając anonimy - twierdzi Piesik. - Burmistrz sugerował, że nie jestem mile widziany. Przez trzy lata miałem sześć kontroli, nie wykazały nieprawidłowości. W czasie kontroli RIO nie mogłem się bronić. Najpierw byłem chory, a później wygasła moja umowa na kierowanie ośrodkiem. Nagonka na mnie to próba szukania haka za to, że jestem wśród osób, które chcą odwołania prezydenta Piotrkowa Krzysztofa Chojniaka.
Piesik przed pracą w Tuszynie był szefem zespołu krytych pływalni w Piotrkowie. W 2006 roku przeprowadzona tam kontrola wykazała braki tzw. chemii basenowej, a także - w odniesieniu do całego OSiR, którego częścią są pływalnie - zaniżone opłaty za najem pomieszczeń, błędy w przetargach i naruszenie przepisów ustawy o rachunkowości. Sprawa została umorzona.

Dlaczego została umorzona? Czyżby prokuratura nie stwierdziła przestępstwa?

00

ares1 ~ares1 (Gość)15.02.2013 07:56

"Przeciwnik-" napisał(a):
!Pieniądze zwykłych obywateli powinny iść na coś ważnego a nie na bezsensowne referendum!!

A za rządów Pana Chojniaka wymień mi na co ważnego przeznaczał pieniądze?!

00

Obs3 ~Obs3 (Gość)14.02.2013 23:37

Czy ja dobrze widzę na zdjęciu p. Piesika byłego dyrektora OSIR. Ciekawe rzeczy o nim piszą. Jak całe PiO jest takie to gratuluję. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/761585,prokurator-zajmie-sie-basenem-w-tuszynie,id,t.html

00

ares1 ~ares1 (Gość)14.02.2013 19:03

"BLEKI" napisał(a):
odwołanie odwołaniem, ale kto mógłby być wybrany na prezydenta miasta po referendum? no kto?

Panuje tendencja - wiem ale nie powiem :)))

00

BLEKI BLEKIranga14.02.2013 15:11

odwołanie odwołaniem, ale kto mógłby być wybrany na prezydenta miasta po referendum? no kto?

00

bistro bistroranga14.02.2013 15:20

"pilka-w-grze" napisał(a):
Najbardziej chyba obawia się o utratę stołka przewodniczący rady miasta pan doktor Marian.B. i ci wszyscy lekarze i nauczyciele.

Marian B. jest lekarzem. Nie posiada tytułu doktora. A zwyczajowe "panie doktorze"... jak kto chce. Ja tam do niego nie łażę. Najbliżej pneumonolodzy z wysokimi kwalifikacjami, klinicyści - w Łodzi. No, chyba, że tu ktoś lezie tylko po zwolnionko.

00

Piotrkowianin 2 bis ~Piotrkowianin 2 bis (Gość)14.02.2013 15:02

Powiem krótko - jestem za i nie przeciw.

00

magistrat ~magistrat (Gość)14.02.2013 14:51

Popieram PIO,to co wyrabia pobożny z "octem świerzbowym" jest warte wydania tych pieniędzy by uniemożliwić na przyszłość takich działań,jakie publikowano w prasie by niszczyć ludzi i radnych niepokornych.

00

piłka w grze ~piłka w grze (Gość)14.02.2013 10:17

Pan Matusewicz też trochę garował a teraz znowu się udziela!!Referendum jest idiotyzmem i stratą pieniędzy zwykłych obywateli!Za rok wybierzecie kogo tam chcecie ale teraz nie ośmieszajcie mojego miasta!!

Ja też uważam że lepiej kasę na referendum wydać na coś bardziej pożytecznego !!Nowa Władza przyjdzie i tak będzie chapac dla siebie a dla Piotrkowa znowu g.......zrobią!!Beznadzieja!!

Do "przeciwnika" - Kolega to jak widać z tych bezradnych radnych zapewne bo blady strach go obleciał przed utrata diety i obawą, że jak zostanie rada miasta odwołana w referendum, to w 2014e już do rady się nie załapie.
Nerwy co niektórym puszczają. Ale spoko! Jeżeli jesteś w opozycji w obecnej radzie miasta to nie musisz się obawiać. Kto jest dobry i aktywny to mieszkańcy go wybiorą. Bo niedołęgi będą kupować głosy za alkohol i pieniądze.
Obecny organ stanowiący i wykonawczy nie nadaje się dłużej do sprawowania władzy. Koszt referendum to bez mała tyle co Chojniak wydał z naszych pieniędzy na nowego czarnego Peugeota 508. Najbardziej chyba obawia się o utratę stołka przewodniczący rady miasta pan doktor Marian.B. i ci wszyscy lekarze i nauczyciele. Bo co z nich za pożytek dla ich pracodawców, jak nie będą radnymi?

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat