Co to jest "kościelny podstawek", oraz "podstawek do podawania komunii"???. Co prawda byłem przed laty ministrantem, ale takich nazw nie pamiętam.
Muszą pochodzic z jakiegoś obcego języka, po w polskim istnieje słowo "podstawka" - zdecydowanie rzeczownik w rodzaju żeńskim.
jak to nie zgłosił policji złodziej jest złodziej włamał się raz morze drugi chodzi o przypadek a nie wartość a to POLSKA WŁAŚNIE
A którędy wyszli skoro żeby się dostać do środka musieli użyć drabiny? Przecież jakieś ślady obuwia pozostawili. Nawet gdyby ten obraz był reprodukcją to należy zgłosić o ustalenie i ściganie bo następnym razem wejdą przez okno do plebanii i okradną proboszcza a co gorsza w budynku sąsiednim mieszkają zakonnice.
Może
Może właśnie o to chodzi:)
Wyjaśniam:
Wiem, co to jest patena. Chodziło mi o często powtarzany błąd językowy: PODSTAWKA, a nie "podstawek".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!