Akcje sprżatania ciekawe ale lepsze by było jakby ludzie zaczeli dbać o czystośc sami. Np zbierać kupy po swoich pupilkach na trawnikach i wyzucać smieci do kosza. Straż miejsca mogła by przypilnować wszystkich ludzi lubiących pić w newralgicznych miejscac h że by po sobie sprzątali. Wtedy by było czyściej. Co da taka akcja wielkie sprzatanie smieci itp jesli na drugi dzień będzie to samo.
Ciekawe co się stanie z zaoszczędzonymi pieniędzmi, które były przeznaczone na odśnieżanie, bo to nie mała kwota.
Witam w kwestii czystości utrzymania samemu czystości jest to niemożliwe ludzie wyrzucają przez okna pety po papierosach butelki i wiele rzeczy idą wyrzucić śmieci a nie celują do kosza to już nie podniesie, bilety leżą koło przystanków i wiele takich aspektów.
na premie dla miejskich pasożytów.
Mówimy tylko o śmieciach. A kto i kiedy uprzątnie dziesiątki ton piasku wysypywanego beż umiaru na jezdnie i chodniki choć zimy było tyle co kot napłakał? Czekamy aż wichura przyjdzie i rozwieje wszystko po okolicy? Widziałem w tygodniu w jeden dzień zamiatarkę uliczną na Kopernika - lecz to jest kropla w morzu (piachu).
Brawo panie radny J.Dziemdziora. Miejskim urzędasom ze ZDiUM trzeba wszystko pokazywać palcem. Oni maja na oczach klapki. A co tam robi jeszcze Zdzisław Majsak? Przecież on powinien odejść na emeryturę w 2013 r. prezydent Chojniak zatrudnia emerytów i na Pasażu Rudowskiego im w ZDiUM. A młodzi po studiach nie mają pracy. Jedna z pań urzędniczek w referacie oświaty jest na emeryturze i jeszcze pracuje na cały etat. Żenada!
Oj tam, oj tam. Popada deszcz, to piasek spłynie do kanalizacji i wtedy prezes Rżanek będzie się tym zajmował.
Można lepiej, bo kocham Piotrków!
oto fragment mojej interpelacji z dnia 30.12.2013 r.
"
W kończącym się roku wielokrotnie podejmowałem temat właściwego stanu
sanitarno – porządkowego miasta. W minione święta i ostatni weekend uprawiając
amatorsko kolarstwo przełajowe i i nordic walking bylem w różnych rejonach miasta
i stwierdziłem, że poza strefą gdzie sprzątanie odbywa się z większą częstotliwością
to są rejony bardzo zaśmiecone a zarazem znajdujące się w strefie aktywności
społecznej i gospodarczej."Ciąg dalszy nastąpi.
ciąg dalszy mojej interpelacji z dnia 30.12.2013 roku
"
Za kuriozalną należy uznać sytuację wzdłuż pasa drogowego ul. 18 Stycznia
na zapleczu Urzędu Skarbowego – odcinek około 150 metrowy – patrz zdjęcia.
W tej sprawie w dniu 07.05.2013 roku złożyłem wniosek, gdzie w pkt.2 ująłem
ten fragment ulicy wykonując jednocześnie zdjęcie i deklarowałem, że przekażę
je jak i inne zainteresowanym służbom w formie elektronicznej. W odpowiedzi na ten wniosek zostałem poinformowany, że w ramach zlecenia nr 47/DUZ/2013 śmieci
zostały uprzątnięte. W mojej ocenie wykonanie zlecenia nie zostało sprawdzone,
ponieważ plastikowe krzesło było wtedy i jest obecnie na tym samym miejscu,
tylko bardziej zarośnięte trawą." Ciąg dalszy nastąpi.
To dzięki reklamom jesteśmy w stanie dostarczać Ci wiadomości z Piotrkowa i okolic oraz rozwijać nasz portal. Nasze reklamy nie są inwazyjne, nie stosujemy wyskakujących okien i nie zasłaniamy nimi treści, prezentujemy maksymalnie 4 reklamy na stronę.
Prosimy, wyłącz adblocka, dodając serwis ePiotrkow.pl do wyjątków wtyczki AdBlock, a następnie odśwież stronę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!