Akcje sprżatania ciekawe ale lepsze by było jakby ludzie zaczeli dbać o czystośc sami. Np zbierać kupy po swoich pupilkach na trawnikach i wyzucać smieci do kosza. Straż miejsca mogła by przypilnować wszystkich ludzi lubiących pić w newralgicznych miejscac h że by po sobie sprzątali. Wtedy by było czyściej. Co da taka akcja wielkie sprzatanie smieci itp jesli na drugi dzień będzie to samo.
Ciekawe co się stanie z zaoszczędzonymi pieniędzmi, które były przeznaczone na odśnieżanie, bo to nie mała kwota.
Witam w kwestii czystości utrzymania samemu czystości jest to niemożliwe ludzie wyrzucają przez okna pety po papierosach butelki i wiele rzeczy idą wyrzucić śmieci a nie celują do kosza to już nie podniesie, bilety leżą koło przystanków i wiele takich aspektów.
na premie dla miejskich pasożytów.
Mówimy tylko o śmieciach. A kto i kiedy uprzątnie dziesiątki ton piasku wysypywanego beż umiaru na jezdnie i chodniki choć zimy było tyle co kot napłakał? Czekamy aż wichura przyjdzie i rozwieje wszystko po okolicy? Widziałem w tygodniu w jeden dzień zamiatarkę uliczną na Kopernika - lecz to jest kropla w morzu (piachu).
Brawo panie radny J.Dziemdziora. Miejskim urzędasom ze ZDiUM trzeba wszystko pokazywać palcem. Oni maja na oczach klapki. A co tam robi jeszcze Zdzisław Majsak? Przecież on powinien odejść na emeryturę w 2013 r. prezydent Chojniak zatrudnia emerytów i na Pasażu Rudowskiego im w ZDiUM. A młodzi po studiach nie mają pracy. Jedna z pań urzędniczek w referacie oświaty jest na emeryturze i jeszcze pracuje na cały etat. Żenada!
Oj tam, oj tam. Popada deszcz, to piasek spłynie do kanalizacji i wtedy prezes Rżanek będzie się tym zajmował.
Można lepiej, bo kocham Piotrków!
oto fragment mojej interpelacji z dnia 30.12.2013 r.
"
W kończącym się roku wielokrotnie podejmowałem temat właściwego stanu
sanitarno – porządkowego miasta. W minione święta i ostatni weekend uprawiając
amatorsko kolarstwo przełajowe i i nordic walking bylem w różnych rejonach miasta
i stwierdziłem, że poza strefą gdzie sprzątanie odbywa się z większą częstotliwością
to są rejony bardzo zaśmiecone a zarazem znajdujące się w strefie aktywności
społecznej i gospodarczej."Ciąg dalszy nastąpi.
ciąg dalszy mojej interpelacji z dnia 30.12.2013 roku
"
Za kuriozalną należy uznać sytuację wzdłuż pasa drogowego ul. 18 Stycznia
na zapleczu Urzędu Skarbowego – odcinek około 150 metrowy – patrz zdjęcia.
W tej sprawie w dniu 07.05.2013 roku złożyłem wniosek, gdzie w pkt.2 ująłem
ten fragment ulicy wykonując jednocześnie zdjęcie i deklarowałem, że przekażę
je jak i inne zainteresowanym służbom w formie elektronicznej. W odpowiedzi na ten wniosek zostałem poinformowany, że w ramach zlecenia nr 47/DUZ/2013 śmieci
zostały uprzątnięte. W mojej ocenie wykonanie zlecenia nie zostało sprawdzone,
ponieważ plastikowe krzesło było wtedy i jest obecnie na tym samym miejscu,
tylko bardziej zarośnięte trawą." Ciąg dalszy nastąpi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!