metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Falandysz ~Falandysz (Gość)27.01.2016 10:09

Proponuję zamienić stawkę żywieniową więźnia i hospitalizowanego. Uzasadniając to tym , że więzień jest osobą chorą i potrzebuje lekkiej diety , by nie nadwyrężać swojego organizmu. Sam zresztą dobrowolnie doprowadził się do choroby co powinno na mocy prawa zwalniać nas wszystkich z opieki nad taką osobą. Można też pomyśleć nad wynajęciem miejsc noclegowych dla zainteresowanych w okolicach kolei Transsyberyjskiej.

150

3412 ~3412 (Gość)27.01.2016 10:20

Szanowni Panstwo .Nie stać obywateli naszego kraju na utrzymywanie nierobów.Gdyby musieli zapracować, ale ciężko na: budynek jego wyposażenie, wikt i opierunek,opiekę med. itp a na samym końcu na siebie ak jak w USA/ sądzę ,ze byłoby to najbardziej uczciwe

150

emerytka ~emerytka (Gość)27.01.2016 10:20

Do zamiatania ulic wszystkich więżniów a nie za darmo ich pasożytów utrzymywać z naszych podatków.Państwo miałoby pożytek a tak wynajmują zewnętrzne
firmy które i tak nie sprzątają

101

sklave sklaveranga27.01.2016 10:27

Brak zajęcia na klawiszach zabraniają grać i więźniowie nudzą się. Więcej: 30 12 2015 Więźniowie mają lepiej niż emeryci. Darmowa opieka medyczna, darmowe lekarstwa, jedzenie przynoszone pod nos! To tylko niektóre z przywilejów, jakimi cieszą się osadzeni w polskich więzieniach! Jak informuje służba więzienna, miesięczne utrzymanie jednego przestępcy kosztuje prawie 3 tys. zł! To o wiele więcej niż wynoszą świadczenia milionów emerytów. Czy więc seniorzy powinni wejść na drogę występku, by w końcu zacząć godnie żyć? Na http://sklave.manifo.com/polityka

140

sprzątacz społeczny ~sprzątacz społeczny (Gość)27.01.2016 10:28

Ja jestem dożywotnim więźniem złodziejskiego systemu, który bezwzględnie okrada mnie z zapracowanych ciężko pieniędzy, po to by przeznaczyć je np.na dobrze odżywionych i zadbanych osadzonych.
Do kogo mam napisać odwołanie?
Rządzący przestępcy karzą mi sprzątać i odśnieżać chodnik i ulice przy której mieszkam, podczas gdy parking pod aresztem gdy spadł śnieg długo był nie odśnieżony bo widocznie nie wolno przemęczać osadzonych przestępców.
Wnioskuję z tego, że to ja jestem najgorszym przestępcą bo pracuję na własne utrzymanie a to najwyraźniej przestępcom się nie podoba.
Do kogo mam się odwołać?

140

www ~www (Gość)27.01.2016 10:43

Dla więźniów suchy chleb i woda ,światło do godziny 18 i kilka metrów kwadratowych, ciężka społeczna praca może by zrozumiał ten czy inny .....!!!

90

szkorbucik ~szkorbucik (Gość)27.01.2016 10:55

Jak się je suróweczki to się nie dostanie szkorbuciku, więc na zdrówko, jedzcie osadzeni te suróweczki.

40

Gość ~Gość (Gość)27.01.2016 10:57

Skur**** gumę i ciasne drzwi, niech sami na siebie pracują a nie wymagają od uczciwych obywateli aby z ich podatków żyli!

100

klo ~klo (Gość)27.01.2016 10:57

Ta suma jest chyba z kosmosu. Dziennie na życie przypada na 1 więźnia 5-6 złotych = powiedzmy 180 złotych,środki czystości może 20 złotych na miesiąc- a pozostała kwota na co idzie ???????????????????????????

30

Zanzi ~Zanzi (Gość)27.01.2016 10:57

W tym wszystkim zatraca się "najważniejszy punkt programu" - ci ludzie ODBYWAJĄ TAM KARĘ, a nie przebywają w sanatorium. To jest chore jakieś.
Najbardziej mnie rozśmieszyła skarga jednego z obsadzonych: nie dostał przepustki, aby mógł pożegnać swojego pająka, który zdechł ;)

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat