metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zbyszek_kieliszek ~zbyszek_kieliszek (Gość)09.03.2012 12:25

Na Kałek to wszystkie plagi spadają:) Parę lat temu kręgi w zbożu teraz wiatraki . Ja myśle,ze to przez tę nazwe kojarzacą sie z ... no wiecie ;-)

00

gościuuuuu ~gościuuuuu (Gość)09.03.2012 15:23

Mieszkam w prawie sąsiedniej miejscowości. W Kałku zawsze była ciemnota i wieśniaki. Stare baby siedzą na ławeczkach przed domami i jak ktoś przejeżdża to by się chciały pozabijać o furtki. Że wiatraki? Raczej się powinni cieszyć że na tej dziurze ktoś chce się czegoś dorobić. Szkoda że tak nie płakali jak im zalewali asfalt :D

00

ares1 ~ares1 (Gość)09.03.2012 16:13

"gosciuuuuu" napisał(a):
W Kałku zawsze była ciemnota i wieśniaki.

Teraz to pojechałeś niezle po rajtuzach!

00

aliszerow ~aliszerow (Gość)09.03.2012 19:11

Sprawa prosta jak ktoś obok ma dzialke to szybko wystepowac o warunki zabudowy, teraz juz nie trzeba odrazu budowac domu wazne by był decyzja i wiatraki beda musiały odleciec dalej.

00

rozsądek ~rozsądek (Gość)09.03.2012 20:46

ta ankieta zupełnie bez sensu "czy uważasz że elektrownie wiatrowe szkodza zdrowiu" wystarczy poczytać u wójka Google

00

gosc1234 ~gosc1234 (Gość)10.03.2012 11:07

ludzie zrozumcie, dlaczego ktoś ma się dorabiać na ludzkiej krzywdzie? to że nie można będzie się tam budować jest jak najbardziej słusznym i przekonującym argumentem że tych wiatraków nie powinno tam być! Pan Dajcz będzie zbijał kokosy na wiatrakach a reszta wsi będzie sie tylko przyglądać, i nie chodzi tu tylko o to żeby sprzedawać działki, ludzie nie są tu raczje zorientowani że mozna się aż tak na nich wzbogacić ale chodzi mieszkancom wsi głównie o to by ich dzici miały miejsce na budowę domu dla siebie i przyszłych pokoleń.
Dziwicie sie im?? ja nie!! - przyjrzyjcie sie jak drogie sa działki budowlane , mlode rodziny nie maja na to pieniedzy, przez co po prostu w darowiznie dostaja od rodzicow dziadkow dzialke na ktorej mogliby postawic sobie dom, i to jest bardzo zrozumiale! a teraz gdy wiatraki stana na polach, beda musieli uciekac ze wsi, wtedy zostanie we wsi pan Dajcz razem ze swoimi wiatrczkami na ktorych bedzie sie wzbogacal i starssze pokolenia bo mlodzi ludzie nie beda mieli miejsca we wsi by postawić sobie dom.
Postawcie sie w miejscu mieszkanca takiej wsi, nie mozecie pomoc dziciom bo ktos sie wzbogaca i nie tylko na rok czy dwa ale na kilka pokolen!! a wiec ma dobre walory tylko sie przyjrzyjcie !

00

gość33333 ~gość33333 (Gość)16.03.2012 09:58

Gośc 1234 a kto Ci zabroni się dorabiać i zbijać kokosy?? weź się do uczciwej pracy i tez będziesz "Zbijał kokosy". To co wypisujesz nie mieści się w głowie.

00

Gość543 ~Gość543 (Gość)17.03.2012 08:00

Zgadzam się z Tobą. Zacofana wiocha. Ptaków nie będzie ha ha ha. Jaki syndrom turbin wiatrowych???? Nie ma żadnych konkretnych badań na ten temat. Szkoda tym ludziom, że ktoś ma głowę i myśli. Zawiść i zazdrość!!!

00

xxxnbgxxx ~xxxnbgxxx (Gość)22.03.2012 13:18

wy w kalku bie chcecie to do mnie na błogie przywiezcie:) ja sie chetnie nimi zaopiekuje:)

00

69 ~69 (Gość)22.03.2012 17:26

Nie wiem czy wiecie, ze te wszystkie wiatraki które są montowane w Polsce stały w Niemczech czy tez Holandi, oni bozbyli się tego góna bo jest to szkodliwe dla ZDROWIA, to zaczeli montować w Polsce daltego Kałek protestuje. Co jeszcze jeżeli wiatraki staną cała wieś bedzie musiała się do nich podłaczyć co idzie w parze z WYZSZĄ CENĄ PRĄDU ;/ wymieniać dalej ?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat