metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
rolnik z woli ~rolnik z woli (Gość)08.04.2024 14:06

czy nadal wójt nadal będzie sie przytulał do PIS? paradoks poparcia rolników dla PiS polega na tym, że większość nieszczęść branży można przypisać rządowi Mateusza Morawieckiego. To jego minister rolnictwa (Henryk Kowalczyk) ogłosił, że ukraińskie zboże nie będzie zagrożeniem dla polskich rolników. Namawiał, aby go nie sprzedawać, bo ceny wkrótce wzrosną. Było na odwrót - ceny spadły i nadal spadają.

11

bigos ~bigos (Gość)08.04.2024 14:18

źródełko dofinansowań z województwa łódzkiego nie bedzie już do Woli płynąć. PIS straci większość, Ziemba nie będzie już wicemarszałkiem. Eldorado skończyło się. Ważą się głosy w powiecie ale najprędzej PIS nie zdobędzie większości i Roman pozostanie osamotniony. coś słabo te wybory dla PIS

32

grucha ~grucha (Gość)08.04.2024 14:50

Z rolnikami to jest tak - Kaczyński zrobił im dziecko a oni alimenty chcą od Tuska.

43

co to bedzie? ~co to bedzie? (Gość)08.04.2024 17:03

Województwo łódzkie stracone przez PIS, powiat piotrkowski - 10 z PIS, 11 z pozostałych komitetów i co dalej? - oj tutaj będą ostre przeciągania radnych Przewodnicząca z Woźnik i radna z Krężnej (ważne szychy) odpadły? Niby Wójt wygrał i jest 9 radnych z komitetu wójta? Oj co to będzie, co to będzie? Co będzie teraz z marszałkiem Ziembą? Gdzie sie teraz podzieje? Czy wójt go gdzieś przytuli?

22

dozbyniu ~dozbyniu (Gość)08.04.2024 17:34

zbysiu przegrał na własne życzenie, niewykorzystał szansy na zdobycie urzędu wójta, dużo ludzi pokładało w nim nadzieje na zmianę, mimo tego że należy do PIS to poparli go ludzie którzy głosują na PSL, PO, SLD, czy inne partie byle odwołać obecnego wójta, wystarczyło się postarać, Zbysiu podkładał się Romanowi tymi filmikami - wyglądało to specjalnie

21

żółta kartka ~żółta kartka (Gość)08.04.2024 17:38

co z tego że Drozdek wygrał, PIS razem z Drozdkiem i Ziembą dostali żółtą kartke w województwie, żółtą kartkę w powiecie i żółtą kartkę w gminie

21

Pan Ustawka ~Pan Ustawka (Gość)08.04.2024 17:43

ludzie Wy myślicie że walka Ziemba - Drozdek to była prawdziwa walka? to była ustawka...musicie się rozeznać kto tak naprawdę rządzi w gminie, kto z kim spotyka się na uroczystościach, kto z kim jeżdzi autobusami na spotkania PIS. Popatrzcie kto zasaida w Radzie Gminy, popatrzcie na zdjęcia, popatrzcie kto jest zatrudniony w Urzędzie Gminy, w instytucjach podległych, kto nalezy do OSP, kto zasiada w zarządzie głównym OSP, kto zasiada w zarządach poszczególnych miejscowości, kto należy i prym wiedzie w KGW. Rozpiszcie sobie na kartkach Imiona, Nazwiska, sprawdzcie na Facebooku zależności koleżeńskie, rodzinne. Wszystko będziecie wiedzieć jakie są zależoności i układu. Jak tylko Ziemba zadeklarował swój start to Ja już rozszyfrowałem że to jest ustawka

30

szaro wszędzie ~szaro wszędzie (Gość)08.04.2024 17:51

szaro wszędzie, buro wszędzie co to teraz w powiecie będzie: 10 PIS, 6 PSL, 4 - Przymierze, czyli 10 oraz 1 - AS. Czy Aktywni Samorzadowcy będą teraz podchodzeni przez PIS czy przez drugą stronę? Czy Roman coś podziała tutaj? Byłby w 7 niebie jakby PIS udało się zawiązać koalicję?

41

Abc ~Abc (Gość)08.04.2024 11:16

No to teraz pewnie jakaś nowa inwestycja w dom ludowy w gomulinie

51

sprzeciw PIS ~sprzeciw PIS (Gość)08.04.2024 19:41

ja też jestem rolnikiem - nigdy na Drozdka, Ziembę czy PIS nie głosowałem a po tym co zobaczyłem jak rolnicy hurtem głosowali za Romanem, Ziembą czy PIS to tym bardziej nie zagłosuję i na żadne protesty jeździć nie bedę

34

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat