Jestem bardzo zbulwersowana klęską wyborczą słynnego i bardzo popularnego na Piotrkowskiej ziemi, v-ce marszałka województwa łódzkiego pana Zbysia Ziemny. Co Wy żeście tam dobrego zrobili, że nie poparliście kury znoszącej złote jajka do jasnej ch....y? Gdzie tylko się pojawił na festynach i innych uroczystościach, przywoził przelewy dotacyjne urzędu marszałkowskiego i tak żeście mu się odwdzięczyli?! Tego nie mogę za żadne skarby zrozumieć. Bardzo mi szkoda chłopiny,choć nie lubiłam jego lanserstwa, bo gdzie były piękne babki, tam zawsze i on między nimi. A mnie tam nigdy nie było, mimo, że bardzo chciałam.
Nie rozumiem..o czym tu się pisze w Gomulinie tak dużo nie jest zrobione ... Poza świetną szkołą ale to było kilka lat temu reszta wymaga dopracowania.
Natomiast Wola błyszczy...i nie głosuję za ...
Zastał ją zrujnowaną a zostawi murowaną ... Niczym Kazimierz Wielki
Przypomni ktoś jakie kompetencje do tego stanowiska mają obaj kandydaci ?
Jeśli nie ma odpowiednich kandydatów to dzieje się tak jak w Woli, że ludzie nie idą w ogóle na wybory. Jeśli z 9000 upragnionych zagłosowało tylko 5000 mieszkańców, to znaczy, że kandydaci ich nie przekonali lub zawiedli.
Widzę że takie działania jak poniżej podobają się mieszkańcom:
ja też jestem na nie dla działania Wójta. Przyład z dziś w BIP Wola: Obwieszczenie Wójta dla Farmy fotowoltaicznej w Majkowie Dużym. Dokument z dnia 11.03.2024 r. Dzień publicznego ogłoszenia to 18.03.2024 r. A dopiero dziś pojawia się w BIP po ponad 2 tygodnia. Jakaś kpina. Zgodnie z prawem: skoro dziś nie to pojawiło na stornie to dzień publiznego obwieszczenia to jest dzień dzisiejszy czyli: 05.04.2024. Tak samo obwieszczenie dotyczące farmy w Rokszycach czy w Gomulinie. I jeszcze jest sfałszowana informacja na stronie że data zamieszczenia to 18.03.2024 a dziennik zmian pokazuje co innego.I niech mi ktoś nei powie że to prawda. Istne fałszerstwo
Takie tam z Łodzi: Dr Paweł Stępień mówi nawet o toczonej batalii, kiedy to PiS robił, co mógł, żeby Zdanowska nie mogła złożyć zaprzysiężenia. Wyciągano wtedy sprawę, która wcześniej toczyła się wobec prezydent Łodzi i dotyczyła poświadczenia nieprawdy przy wniosku kredytowym na zakup nieruchomości. Zdanowska została uznana przez sąd za osobę niewinną. - Więc PiS musiał wtedy zmienić strategię i dlatego zaczęto zakręcać kurek z funduszami. Wypływały one na część wschodnią województwa, a omijały te miejscowości, które nie były po linii politycznej. Wydaje mi się, że teraz duże środki pójdą do miast, bo tam jest elektorat PO. Gorzej może być z wsiami
Gmina Wola jest podzielona, tak jak nasz kraj ale nie jest powodem, żeby pisać kłamstwa w komentarzach. Już dosyć tej miernej kampanii w, której "nowy" kandydat wymyśla coś co jest z założenia kłamstwem, a "stary" merytorycznie odpowiada i prostuje. Sztuczna wojenka, w którą wciągani są mieszkańcy gminy. Najgorzej, że dają się na nią nabrać.
To sa prawdziwe liczby w gminie Wola Krzysztoporska. 4012 tyle osób nie akceptuje działań wójta Romana i Zbigniewa Zibemy. 224 zł to skala podatku rolnego. Najwyższa ze wszystkich okolicznych gmin.
dawniej dziedzic chędożyl chlopu babę, skoro dzisiaj PiS chędoży chlopa, a ten się z tego cieszy
co to PO przez 3 miesiące ma zrobić, na strajki chłopstwa zablokować granice i przez chłopów rozwalić gospodarkę
przecież rolnictwo i zboże to część gospodarki, a przemysł a usługi ainne dobra
pojęcia chłopy nie mają
niech PIS dziękują bo to Wojciechowski wdrażał Zielony Ład a Morawiecki otworzył granice a Tusk powoli blokuje granice czy wycofuje się z niektórych punktów
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!