Jeszcze nie przegłosowane, a już obowiązuje? Takie cuda tylko w Polsce pis...
Ekogroszku niema, pelet w chorych cenach. A oni każą Ci piec wymieniać. Na siłę
ostatnio składam wniosek emisyjność budynku i tak rozmawiamy o piecach a pani mówi ,że to wszystko ściema i wróci wszystko po staremu piece eko wcale nie są eko bo zużywają dużo prądu do obsługi a na wylocie spalin z pieca jest elektryczny wyciąg bo inaczej dym sam nie wyjdzie z niego to po wuja komu taki piec sie pytam ja nie wymieniałem i nie wymienię powiem wprost w piecu to trzeba umieć palić to mało się spali i dymu nie będzie za wiele
Uważam że dobrze się stało, bo groszek cholernie drogi i niedostępny, pelet drzewny i olej opałowy tak samo. Z innej beczki, to w najlepsze trwa zaganianie stada, za pomocą mediów, w tzw zero emisyjne ogrzewanie, za pomocą pomp ciepła, ale prawie wcale nie piszą że przy niskich temperaturach zewnętrznych, włączają się grzałki elektryczne i jest praktycznie grzanie domu prądem, a z drugiej strony wiadomo że prąd już niedługo ogromnie zdrożeje. Pompy ciepła w starych budynkach to jak jazda w zimie kabrioletem bez dachu. Ale każdy niech decyduje sam za siebie, ja nadal będę używał piec starej generacji, i nie żaden jakiś tam kopciuch (wymysł i nowomowa).
Najlepsi są takie wieśki co dach pełen paneli, a pali w kopciuchu i zadymia okolice i panele, co te ludzie mają we łbach
ŁASKAWY pan ,pozwolił ,,,,,, co za głupota ,mam wyrzucić sprawny ,zdrowy piec w którym palę drewnem /mam włsny las/ i mam kupić drogi wynalazek ,który przy -10 zacznie grzać GRZAŁKAMI /na prąd/ i ja mam za to płacić ?
Już wymieniają piece emeryci za 1300 zł emerytury... szczególnie w drewniakach i małych domkach :) Ściema to wszystko.
Ciekawe skąd emeryci mają mieć pieniądze na wymianę pieca. Może z tych podwyżek emerytur co "dał pis", a może będą dorabiać zbierając chrust, a jeszcze mogą wziąć kredyt i spłacać go do końca nędznego życia, które im również podarował pis.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!