Państwo wchrzania się na każdym kroku w prywatne życie rodzin czy to jest normalne ? Tylko odbierać dzieci potrafią i niszczyć rodziny takie mamy beznadziejne sądy oderwane od rzeczywistości a gdzie pomoc społeczna by wspierać rodzinę jak i proboszcz z parafii . Znam zbyt wiele przykładów gdzie pomoc społeczna nic nie robi trzeba za każdym razem pokazywać palcem urzędnikom bo sami tyłka z za biurka nie ruszą
A gdzie był minister, kiedy Pani rodziła kolejne dziecko?? Pomoc społeczna nie wiedziała w jakich warunkach żyją?? Jak można doprowadzić się do stanu piętnastki dzieci na takiej powierzchni i w takich warunkach. Przepraszam, może to okrutne, ale za takie coś rodzice do więzienia powinni iść. Świadomość zerowa, że w takich warunkach nie da się żyć ani tym bardziej wychowywać dzieci. Wiadomo jeśli jest sytuacja losowa i nagle wali ci się życie, to trzeba współczuć i pomagać rodzinie. Ale dla mnie Pani świadomie zachodziła w kolejne ciąże ?bo jakoś to będzie?, GOPS kasę da na utrzymanie, na jedzenie i węgiel.
A ja nie mogę oprzeć się wrazeniu, że jednak dla tych dzieci lepiej byłoby gdyby były w pieczy zastępczej. Mieszkają w koszmarnych warunkach, matka widać, że jest niewydolna wychowawczo wiec jaką przyszłość te dzieciaki mają? Jakie wzorce w domu? To, że matka ich kocha to sprawy nie załatwia
Sędzia który zasądził taki wyrok powinien dostać dyscyplinarkę. Nie jest to rodzina patologiczna. Nie ma nic gorszego jak zabranie rodzicom dzieci. Nawet do luksusowego domu zastępczego. Trauma dla dzieci na całe życie. Dlatego rząd powinien wziąć się za sądy żeby sędziowie popełniający błędy byli karani. Każdy człowiek jak popełni błąd w pracy ponosi konsekwencję, sędzia to też człowiek i też pracuje w sądzie jako sędzia. Za błędy powinna być konsekwencja.
Brak wychowania seksualnego w szkołach się kłania. Jakoś rodzice tej pani wbrew temu co twierdzi prawactwo, nie uświadomili jej w tych sprawach.
Dzięki Wójcikowi i jego kolesiom niedługo będziemy płacić 2 mln Euro dziennie.
Nie wolno odbierać dzieci ze względu na biedą, byłoby to okaleczeniem psychiki tych dzieci na całe życie. Winni tej sprawie są prawdopodobnie oboje rodzice, ale najbardziej nieudolni chyba ci, którzy z urzędu powinni nie dające sobie rady rodziny uczyć jak żyć, a nie tylko ograniczać się do wieloletniego wspierania finansowego.
Poczekamy na finał i mam nadzieje, że wszystkie konsekwencje jakie wynikną polityce wezmą na siebie.
Sąd zaproponował naprawdę najlepsze z możliwych rozwiązań, ale czas pokaże
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!