Panie Lewicowiec, a raczej "trockista" albo "maoista" w przeciwieństwie do Pana jestem w stanie oddać życie za: Wiarę, mój Kościół Rzymsko-Katolicki, najbliższych, Ojczyznę, przyjaciół, a nie za jakikolwiek system POlityczny, gospodarczy i spółeczny. Pan jest w stanie za ideologię i za ustrój POlityczno-prawny państwa i społeczeństwa oraz prawdę o różnicach między centrolewicą, prawicą, centroprawicą i lewicą na POczątek obrażać i lekceważyć nieznanego Panu człowieka czy grupy osób warstw lub narodów podejrzanych rewolucyjnie ( burżuje, obszarnicy, Żydzi, Cyganie, fabrykanci, starzy i niedołężni, nienarodzeni a poczęci,...,..), a skończyć na strzeleniu im w potylicę głowy albo zapędzaniu ich do komór gazowych czy wyskrobanie. Pan jako, jak czytam, znawca historii i POlitologii zna wszystkie dzieła takich wielkich działaczy ruchu socjalistycznego i robotniczego jak: Marks, Engels, Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, Trocki, Mao Tse Tung, POl POt, Geoboles, Georing i wielu innych. Niestey, POnieważ jest Pan również PO indokrynacyjnych kursach przeprowadzonych przez WKP(b) = KPZR = KPP = PPS = PPR = PZPR = SLD = SdPl = SdKPiL i innych Międzynarodówkach i Komiternach to nie odczytuje jednak Pan wielu zmiennych między różnymi lewicowymi nurtami i frakcjami czy też ich przenikaniem się lub zazębianiem. Gratuluję. Modlę się za Pan nawrócenie i chociaż minimalną chęć zrozumienia innych ludzi i ich POglądów, tolerancję i wyrozumiałość, a także za miłość, wiarę i nadzieję, aby ogarnęły Pańską duszę, umysł i serce. Niech Dobry Bóg ma Pana w opiece, a Duch Święty Pana oświeci i da mądrość i sprawiedliwe osądy o ludziach, historii i sobie samym.
I już naprawdę na koniec tej jałowej jak mi się wydaje dyskusji (chociaż poglądy nie zmieniają tylko krowy - więc jest nadzieja na zmądrzenie niektórych osób ). Lewica dzieliła się i dzieli na różne nurty i frakcje, a są nimi: jakobinizm, socjalizm, socjalizm utopijny, komunizm, marksizm, sojalizm narodowy, nazizm, hitleryzm, faszyzm, bolszewizm, leninizm, stalinizm, trockizm, maoizm, socjaldemokracja, socjaliberalizm, socjaldemoliberalizm, feminizm, ekofaszyzm, homitern, kinderlawizm, polpotyzm, castryzm, socjalizm panarabski, sandinizm - więcej nie pamiętam, za te i inne serdecznie żałuję, że mogli je wymyślić i uruchomić w społecznej rzeczywistości wykształceni i inteligentni ludzie; ludzie ludziom gotują ten los. Tragiczne, smutne, dołujące i najgorsze jest to, że są kontynuatorzy i naśladowcy tych lewicowych mrzonek, które doprowadziły i nadal doprowadzaja do milionów milony tragedii. Modlę się za nich, bo tylko pozostaje modlitwa za zacietrzewionych i zaślepionych nienawiścią, zazdrością i zawiścią zlewaczonych bliźnich, bo cóż mi pozostaje. Szczęść Wam wszystkim czytelnikom i tworzącym epiotrkow.pl
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!