A podobno było wszystko opanowane ech Panie Cecotka nos z kłamstwa jak u Pinokia urośnie :)
ostatni bastion upadł... :D
35 minut od Sigmateksu do przystanku na Starostwie !!!!
Skandal, nawet jeśli regułą jest, że w okolicy godz. 8 nawet przy najlepszej pogodzie pokonuje się ten odcinek w 10 - 15 minut. (Tak nawiasem, może ktoś opublikuje nazwisko osoby która projektowła ten odcinek drogi oraz nazwisko osoby która zatwierdzała ten projekt).
Co się zaś tyczy "ataku" zimy - wybory były 2 tygodnie temu. Były i skończyły się. Baranów, czyli wyborców, można już mieć w d ...
A gdzie nasza ukochana Straż Miejska...?
Czy trzeba im za każdym razem przypominać,że na mniejszych uliczkach osiedlowych, zwłaszcza w dzielnicach domków jednorodzinnych, właściciel posesji ma obowiązek usuwać śnieg do połowy jezdni na wysokości swojej posiadłości...?
Jadąc dziś rano do pracy widziałem parę "kfiatków" - uliczka dwukierunkowa,a przejazd ( koleiny) dla jednego pojazdu...
Dzić już nie sypie - proponuje SM ruszyć tyłeczki i do uczciwej pracy patrolowo-mandatowej...?
Na ul.Zalesickiej w Piotrkowie Tryb. jeszcze przed godziną 8 rano w rowie leżała piaskarka z pługiem :)
Ul.Krótka wczoraj to skandal dla osób, które zablokowały odcinek Krakowskiego Przedmieścia od ul.Krótkiej w stronę ul.Żeromskiego, otóż wszyscy od strony Rozprzy jadą przez ul.Krótką TIR'y i inne potwory, a wczoraj tam była masakra śniegu na 30-40 cm i nikt tego nie odgarniał !
na tak o mieszkańców się nie dba ale zapewne Pan prezes ma odśnieżone do domeczku jak i reszta "nadludzi" to może Ci wspaniali by płacili za nas podatki bo jak narazie to oni żyją na nasz koszt także Panowie/Panie do roboty!!
No to nie pozostaje nic innego jak szufle do dłoni i wspomagać PEUK :)
Masz rację ale też weź pod uwagę, że właściciele tych posesji po 1) rano poszli do pracy (jeśli rano jechałeś), 2) jeżeli ktoś ma po długości ogrodzenia 50 m dł i 4 m szer to ma kawał kopania w śniegu i dlatego może po prostu właściciele zasłabli ?
Ja mam 50m długości po plocie od głównej ulicy w swoim rejonie i jakby jeszcze do tego dodać drugi płot ponad 80 m i to licząc szerokością 4m (do osi jezdni) to uwierz mi padł bym po 2 dniach machania łopatą !!!!
Wczoraj po południu przekopywaniu ulicy łopatą by ją udrożnić jadąc do centrum miasta i później pod swoim domem też się namachałem nie miłosiernie łopatą to uwierz mi szczerze Ci powiem nie mam sił. My, Ja nie traktor z pługiem !
Powiedz mi lepiej na co idą podatki tych właścicieli posesji ? Przecież ktoś bierze kasę za odśnieżanie, prawda ?
Wszyscy czepiają się firmy PEUK, a przecież ona wypełnia jedynie polecenia urzędu miasta. Jeżeli urząd da zlecenie na jazdę dwóch piaskarek to tyle ich jeździ. Przecież to normalne, że nikt harytatywnie nie będzie wysyłał sprzętu na drogi. Zwróćcie się więc do pana prezydenta, którego wybraliście tydzień temu :-)
Jakość tego filmu jest tak fatalna że nie wiadomo czy to śnieg czy szara plama
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!