Ktoś wypracował sobie odpowiednio wysoką emeryturę -OK.
Ale później podwyżki powinny być o konkretną kwotę dla wszystkich taką samą.
Nie mogę się pogodzić z procentowymi podwyżkami-czy to emerytur, czy w pracy- jest to bardzo krzywdzące dla tych mniej zarabiających.
Rząd nie da emerytom pomrzeć z głodu :))) Tylko co z ta podwyżką zrobią??? Wczasy,nowe meble a może nowy zestaw leków???
Ciemny ludzie - to nie jest żadna podwyżka, to jest REWALORYZACJA! Inflacja była najwyższa od paru lat i rząd musiał - zgodnie z ustawą -przyznać taką właśnie wysokość rewaloryzacji. Siła nabywcza pieniądza spadła o taką wysokość, wszystko drożeje i coraz mniej można kupić za te same pieniądze. Szlag mnie trafia jak pisowcy mówią o "najwyższej podwyżce od paru lat", podwyżka realna to byłaby jakby dali ludziom przynajmniej 5%.
nie no, super podwyżka - ciekawe ile za to załatwie u lekarza i w aptece, a poza tym jeszcze opłaty i jedzenie...
tak to jest, dać ludziom podwyżkę, a oni narzekają. Lepiej wcale nie dać przez 4 lata, a później przyfasolić jednorazowo 10% i powiedżą. Uuuu, ale podwyżka!
Co to za podwyżki śmieszne a ZUS posługuje się kalkulatorem przeliczającym świadczenia na niekorzyść rencistów czy emerytów i tak jest od lat. Wartość podwyżek w stosunku do płacy minimalnej jest znikoma ale ma wymiar propagandowy . Rok temu podwyżka była o 7 zł na przykładzie mojej rodziny to śmiech na sali jak państwo traktuje ludzi-
To poszaleją, Ci wyborcy dla partii rządzącej nic nie znaczą, jest ich zbyt mało lub nie chodzą na wybory. No ale są młodsze dziecioroby którym trzeba dać łapówkę aby poparli w kolejnych wyborach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!