lepszego bystrzaka ode mnie to już nie ma i nie znajdziesz
Poseł - ekspert od wszystkiego.
Co to jest "śmieciowe jedzenie"? Czy posłowie wcześniej zdefiniowali to pojęcie?
Nawyki żywieniowe i tak kształtuje się w domu, poza tym jeśli rodzice dziecku pieniędzy nie dadzą, to nie kupi ono samo niczego, bez względu na to, czy będzie to uważane za "zdrowe", czy za "niezdrowe". Celowo ująłem te słowa w cudzysłów, jednak nie zamierzam snuć szczegółowych wyjaśnień tych pojęć w kontekście odżywiania.
Takie zagadnienia zaprzątają naszych posłów, tych "wybrańców narodu"? Rezydentów tego okrągłego cyrku, gdzie głąb głąba głąbem pogania?! Już zapewnili nam w najbliższej przyszłości drastyczne podwyżki cen energii elektrycznej w imię "walki ze zmianami klimatu". Oczywiście dla naszego dobra! Najgorzej jest, jak zbierze się do kupy stado baranów, które nie potrafi najprostszych zagadnień ogarnąć, i bierze się za organizowanie życia innym. Widać dla tych typów najważniejsze nie jest, jaką wiedzę zdobywa się w szkole, tylko co się w szkole żre. To by potwierdzało teorię o stadzie baranów - wszak żarcie dla barana najważniejsze...
Zastanawia mnie, czy Trybunał Konstytucyjny - a wniosek doń na pewno wpłynie - uzna w tym przypadku [jedynie] ewentualność zapobieżenia upadkowi zdrowia dzieci za wystarczająco ważną przesłankę społeczną, aby ograniczyć wolność działalności gospodarczej. Obawiam się, że cała ta akcja upadnie po wyroku Trybunału. Dla nas wszystkich oczywiste jest, że śmieciowe jedzenie szkodzi, jednak pod względem prawnym - nie szkodzi ono wprost, ale daje jedynie ewentualność.
Jak bardzo jeszcze w Nasze zycie beda wchodzic urzedasy. Jeszcze troche bedzie zakaz siedzienia dłużej niż minuta na kiblu. Bo stężenie gazów bedzie tak duże ze sprzyja to rozwoju nowotworów
Dziś sklepiki w szkole, jutrko sklepy osiedlowe, a korporacji nie ruszą bo lobbing jest za duży :) Kocham etatyzm !
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!