Gorszych bzdetów nie czytałem! Trzeba weryfikować informacje...bez komentarza...
Jak ja zaczynałam chodzic do 12 to wszystkich dzieci było ponad 2000 tys i miejsce było a teraz szkoła sie skurczyla czy co?
cóż pozostaje nam rodzicom tylko pomarzyć o klasach 15 osobowych i nowoczesnych środkach dydaktycznych; świat pędzi do przodu a w polskiej szkole nadal bez zmian z korzyścią dla uczniów:((
Jak zawsze bylo, oszczedzac i oszczedzac, zamykac szkoly a teraz pukanie w glowe ale w samorzadowa. Obowiazkiem jest zapewnic nauke w systemie jednozmianowym. Takie jest prawo i tego musi wymagac rodzic. Obowazkowa nauka musi sie konczyc o godz 15. Rodzice nie odpuszczac.
No cóż... bo u nas jest w Polsce wśród samorządów jakieś dziwne tendencyjne myślenie. Jest niż? To zamykajmy przedszkola i szkoły (bo po co klasy po 15 dzieci? musi być minimum 25, a najlepiej jedna klasa 40 osobowa, żeby jak najmniej było etatów nauczycieli). Przyjdzie potem jakaś większa fala uczniów? no trudno zrobimy 4 zmiany. Oczywiście, za PRL-u były zmiany, ale jaka duża liczba dzieciaków była, osiem klas i do tego więcej szkół. A u nas minimalnym kosztem chce się mieć sukcesy i świetnie wykształcone dzieciaki.
W sp 13 będzie mniej uczniów bo nauka w tej szkole jest brak multimediów . Nauka na patyczkach jak dawniej.
"W przypadku tak dużej liczby oddziałów, w niektórych szkołach nauka będzie odbywać się najprawdopodobniej w systemie dwuzmianowym – mówi Jarosław Bąkowicz, kierownik Biura Prasowego piotrkowskiego Urzędu Miasta. - Obecnie w publicznych szkołach podstawowych uczniowie kończą zajęcia najpóźniej o godzinie 15.30."
Chyba pan jest mocno niedoinformowany, ponieważ w SP3 lekcje trwają do 16.15.
Mam w rodzinie Jaska ur 07.2009. Nie wyorazam sobie go w szkole,klasie z uczniem ze stycznia 2008.
Jasiek jest jeszcze taki maly i dziecinny.W glowie to on ma zabawki a nie szkole.Pomimo,ze chodz do "zerówki"
Ubolewam,ze jakiś idiota stworzyl ten system nauczania i myśli,ze to dobre rozwiązanie!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!