Oby nie zmienili częstotliwości odbioru pojemnika z papierem z raz na kwartał, na raz na pół roku
Zmieszane ( największy smród ) jak było chłodniej to co dwa tygodnie , lato temperatury wysokie raz na miesiąc - skrajny debilizm , a pracownicy gminy zero reakcji po grzecznym pokazaniu problemu- może tak z ryjem - ale to nie moja bajka
Przynajmniej z części gminy odpady powinny być odbierane przez firmy z Piotrkowa. Przecież to że do Bujen, Majkowa, Rokszyc itp po odpady jedzie firma z Bełchatowa to jakieś kuriozum, dlatego koszty transportu jest wysoki a żeby było taniej to mamy harmonogram jaki mamy
A kiedy będzie podjęty temat nieskończonej do dnia dzisiejszego inwestycji przebudowy drogi gminnej Nr 110457E w miejscowości Glina ?!!! Takiego zostawionego bałaganu, niedociągnięć i pozostawienie drogi jako placu budowy zagrażającego życiu ludzi mieszkających i przejeżdżających przez ten odcinek jest wręcz niedopuszczalne. OBIEDNICE WYBORCZE były piękne, a dzisiaj dowiadujemy się ile są warte słowa Wójta - „nikt ci tyle nie da, ile ja obiecam” Teraz będzie ciągnął się temat przez całą ostatnią kadencję Pana Wójta i przejdą niezałatwione sprawy na przyszłego następcę. Będą rozstrzygane na pewno spory na drodze sądowej, a wiemy jak pracują sądy !!! Tak to jest jak się chcę zaoszczędzić i wybiera najtańszego Wykonawcę. A gdzie są radni, sołtysi i co w tym kierunku robią ? Organizują pikniki dla mieszkańców, aby pokazać jak to jest pięknie, cudowna atmosfera i zapraszają darmozjadów, a sprawy pilne nie są zrealizowane !!! Tak samo odbiór odpadów raz na miesiąc w okresie letnim to jakiś ABSURD !!!
Najważniejsza klima i remont szatni w domach ludowych, reszta mało ważna, proszę przejrzeć budżet gminy i zobaczyć na co idą nasze podatnika pieniądze w naszej gminie.
Idąc twoim tokiem myślenia to autobus lini nr 5 powinien jezdzic do Bujen zamiast Kacpra może nas wogole do Piotrkowa podłączyć i dać nam podatki 2 razy wiekrze a poza tym jak chcesz 1 worek na tydzień zamiast kontenerów to sobie sam sporządź umowę z taką zła firmą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!