to jak to w końcu bedzie sie zwać, Centrum Medyczno-Rechabilitacyjne czy Centrum Kultury Prawosławnej
To jest kolejny dowód na to co będzie się znajdowało w nowym budynku po Hawanie :((( Ot taki Pcim Trybunalski :(((
Dla 9-ciu, góra 10-ciu wyznawców prawosławia w Piotrkowie takie wydatki?! Przecież to polskie państwo musiało się do tego na grubą sumę dorzucić...
"Fakiry" zaprezentują kilka hitów w języku staro-cerkiewno-słowiańskim.
Najgorzej jak same madrale zaczynają komentować nie znając do końca tematu.Moja babcia była Rosjanka i chodziła modlić się do tej cerkwi,pomimo że zostałam ochrzczona w wierze chrzescijanskiej to chodzilam czasami z babcią na mszę.Jestem dorosła osoba mam wyrobiony pogląd na świat i sceptycznie patrzę na Kościół, to z miłą chęcią zaglądam czasami może z sentymentu do c erkwii.To kolejne doświadczenia i przeżycia które przez chwilę pozwalaja poczuć jak moja kochana babcia trzymała mnie za rękę.Ciesze siena to że cerkwia w Potrkowie istnieje,jest ładna i będę tam chodzić nadal.
Na całym świecie, a szczególnie w krajach cywilizowanych, szanujące się i poważne centrum kulturalne czy religijne - nie prowadzi w głównej siedzibie pomieszczeń na wynajem.
Jestem bardzo Ciekawy czy wszyscy co piszą te komentarze zastanowili się w jaki sposób można utrzymać takie budynek jak również całą działalnosc parafialna jeśli jest garstka parafian. Pamiętam jak wyglądała ta cerkiew przed przyjsciem obecnego Proboszcza. To była ruina. To właśnie On z całego swojego serca zrobił porządek na tej parafi i dla tych parafian. Myślę że ten nowy budynek będzie dostępny dla wszystkich ludzi. Jeśli ktoś nie był w Cerkwi powinien się wybrać aby zobaczyć jak wyglądają nabożeństwa w obrządku prawoslawny. Piękny śpiew chóru który prowadzi młody chłopak (blondyn)
Nie wiedziałem ze do prawosławnej religii również wdała się komercja!!! Kolejny piotrkowski biznesmen :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!