Dobrze ,że te dzieci pokrzywdzone przez los trafiają do rodzin adopcyjnych. Martwi mnie jednak fakt, dlaczego te dzieci nie są adoptowane przez polskie rodziny w Polsce.
Sprawdzono te rodziny dokładnie? Nie są jakieś pedały, lesbije i pedofile albo sadyści? Zwłaszcza czy sprawdzono te rodziny z zagranicy i czy nie będą wynaradawiać z polskości naszych małych rodaków? Tak tylko pytam.
Sprawdzono,
Nie nie jestem sadystką i lesbijką. Sprawdzano mnie wielokrotnie.
A Ty kim jesteś, że o to pytasz? Zajmujesz stanowisko na temat, który jest Ci zupełnie obcy.
To jest akurat w tym wszystkim najmniej istotne dla tych maluchów. Polscy rodzice się wypieli, to tylko cieszyć się że dzieci mogą mieć teraz lepiej.
[b]~Sprawdzono? (Gość)
Sprawdzono te rodziny dokładnie? Nie są jakieś pedały, lesbije i pedofile albo sadyści? Zwłaszcza czy sprawdzono te rodziny z zagranicy i czy nie będą wynaradawiać z polskości naszych małych rodaków? Tak tylko pytam.[/b][b]
Nie mam słów do Ciebie
Jestem mamą dwójki cudownych dzieci właśnie dzięki pomocy oa z Piotrkowa. Nie powiem złego słowa, wręcz przeciwnie chylę głowę nad ich pracą, bo trzeba mieć dużo siły w sobie żeby móc decydować o losie dzieci, nie zwariować i nie stracić przy tym całej empatii.Na kazdym kroku widać ich zaangażowanie i to że nie traktują nikogo przedmiotowo.Co do zagranicznych adopcji, jak każdy mam mieszane uczucia ale myślę że to taka ostateczność ostateczna dla tych których polskie rodziny nie mogą zaadoptować często z powodu chorób i słabej pomocy państwa w tym zakresie.I ja bym sie tutaj nie martwiła o wynarodowienie a jedynie o to czy dziecku jest po prostu dobrze z tymi konkretnymi nowymi rodzicami.Bo adopcja to nadzieja na szczęście zarówno dla dziecka jak i dla rodziców, ale droga do tego szczęścia często bywa wyboista....
Witam, chciałam zapytać ile czasu trwała procedura adopcyjna? Czy długo trzeba oczekiwać na dzieciątko? Czy trzeba czekać około dwóch lat - tak jak powszechnie wiadomo?
Podziękujmy ludziom, którzy adoptują dzieci ale także władzy za zdziadzienie społeczeństwa i takie sytuacje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!