tak Piotrkowska pielgrzymka, dzieciaki narąbane na jasnej górze robią w namiotach dziwne rzeczy nie ważąc ze wydaja odgłosy i przeszkadzają innym,
Kiedys w Częstochowie 13 sierpnia widziałem pielgrzymke z Rzeszowa z gitarami i innymi instrumentami naprawde ta grupa mi zaimponowała i mimo ,ze stałem w alejach jako widz podchodzili i witali każdegi obejmując i całowali jak brata .Widac było z jaką radoscią i wiara tu szli to było cos wzruszajacego
kieeeeeedys To były pielgrzymki, cyganie z gitarami, wozy konne ehhh.. pełni mocy wdzięcznosci i chwały..
A co to są te koszty uczestnictwa? Pątnicy płacą księdzu za to że idzie z nimi? Za komuny takich cyrków nie było. No ale chciało się nam demokracji to za wszystko trzeba płacić.
Więcej na http://sklave.manifo.com/
Zapisy trwają do SOBOTY - 9. lipca
Ewentualnie w dzień wyjścia Pielgrzymki - 11. lipca przed mszą lub w Rozprzy
Będę pielgrzymował na kolanach z panem Chrystusem w sercu, z pieśnią Maryja tu, Maryja tam na ustach... już się doczekać nie mogę...
zapisałem się ale muszę napisać co roku drożej i skromniej w dwie strony mniej kosztowało i dali przy zapisie chustkę czy kubek teraz smyczki 3 rok te same identyfikator i koniec mam z poprzednich lat skromne dodatki ale nowi nic nie mają nawet chustka z emblematem ŚDM byłaby fajna... co roku mniej ludzi ale jak księży brakuje i sami sobie wracamy to i ludzi mało do Poniedziałku!
te cale pielgrzymki to nic dobrego z tego nie wynika, tylko huku, syfu dziady narobia,butelki narozrzucane, nie maja gdzie to pod siebie robia i odchody na ulicach porozjedzane przez samochody leza
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!