Niech zamkną całkowicie to lekarze ?odpoczną? po tak ? ciężkiej ? pracy . O pomstę do Nieba .
Resztą niech umiera ważne że punkt szczepień czynny czemu mnie już to nie dziwi.
Czy będzie można umierać ....... ewenement na skalę światową .......... Takie służby powinny zabezpieczać kraj i mieszkańców przez cały rok i 24 godziny na dobę.
W PRL tego nie było - bo było lepiej.
Co z elektrowniami, co z koleją, co z wodociągami i ściekami co z wojskiem, policją itd. itd. tragedia.
Miałam mieć szczepienie 21maja w szpitalu na ul. Rakowskiek. W poniedziałek (17 maja) otrzymałam SMS, że moje szczepienie zostało anulowane i żeby zadzwonić na infolinię w celu ustalenia nowego terminu. Więc czemu piszecie, że punkt szczepień na Rakowskiej będzie działał normalnie.
Świat stacza się. Pokolenie, które o coś walczyło i pamięta biedę po wojnie odchodzi. Wchodzą roczniki, które nie mają świętości. Rządzi pieniądz, hipokryzja i relatywizacja rzeczy ważnych. Człowiek staje się niepotrzebnym dodatkiem do całości świata gdzieś tak w okolicach 60 lat życia. Co to znaczy dzień wolny??? Co to znaczy wolny weekend??? Ta placówka powinna chodzić 24h/dobę w dni robocze, soboty, niedziele i święta.
Bez sensu. Odbiór za dzień wolny można przeprowadzić w taki sposób, by nie zamykać placówki. Każdy pracownik mógłby wybrać dogodny termin i po sprawie. Po co zamykać szpitale, urzędy itd.? Jest to dzień wolny dla pracownika a nie dla całej placówki. Nic się w tym dniu nie załatwi a co gorsza jeśli masz coś do załatwienia w kilku miejscach to okaże się, że jedno załatwisz bo pracują, innego nie załatwisz bo odbierają wolne. Nie ns tym to powinno polegać.
Czy placówki służby zdrowia są po to by leczyć ludzi, czy po to aby personel w nich pracujący zarabiał pieniądze?
Pytanie zasadnicze.
Polecam zapoznać się z kodeksem pracy w tych sprawach. Co odbiór wolnego za święto, to wam wiecznie nie pasuje. Ostatnio też wszystkim komentującym było źle.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!