Tymczasem w Radomsku: http://mpk-radomsko.pl/radomszczanie-pojada-za-darmo/
Widać, że mają prezydenta, który rozumie RZECZYWISTE potrzeby mieszkańców, a nie spełnia swoje marzenia o mediatece za wielomilionowy kredyt.
A teraz czekam na falę hejtu od użytkownika o wielu nickach, jak histroyk, super wiocha, colombo i paru innych.
Nie ma to jak być zadufanym prezesiną Piotrowskiego MZK który widzi same pozytywy w swojej firmie.Nawet to że rozklekotane stare rupcie bierze się przez firmę lizingową. A kierowcy łamią przepisy ruchu drogowego: wieżdźają na skrzyżowania przy czerwonym świetle, wciskają się na siłę ruszając z przystanków, zajeżdzają drogę minibusom stojącym na przystanku. Może zamiast kamer w autobusach warto byłoby montować videorejestratory w trosce o bezpieczeństwo pasażerów?
Dziś nie mogłem się obyć, ale dwa poprzednie dni na piechotkę...
W Warszawie świętują dzień bez samochodu, komunikacja za darmo, a u nas ?
"Zgodnie z uchwałą Rady Miasta Piotrkowa 22 września za darmo z autobusów komunikacji miejskiej korzystać będą mogli właściciele lub współwłaściciele samochodów osobowych, posiadający przy sobie ważny dowód rejestracyjny..."
"Akcja taka prowadzona jest w Piotrkowie od kilkunastu lat, zainteresowanie jest jednak znikome..."
Może zainteresowanie znikome po to nonsens?! Proszę sobie wyobrazić małżeństwo z dwójką dzieci i jednym samochodem (czyli rodzina jakich wiele)... i uwaga... w tym dniu ojciec może jeździć za darmo emzetkami!! Rewelacja! A! I nie zapomnajmy, że reszta rodziny w tym dniu też musi jeździć komunikacją miejską (oczywiście odpłatnie) bo tatuś zabrał dowód rejestracyjny... . Przecież to żenada... . Czy tylko ja to widzę?
nie o to chodzi problem jest w tym, że ja jako właściciel mogę pojechać za darmo ok lecz ze mną jedzie do pracy jeszcze sześć osób w innych miastach mogą jechać ze mną też za darmo ale nie u nas!
a darmowe przejazdy będą mzk pewnie nie bo w innych miastach są za darmo a to dzień międzynarodowy kampania proekologiczna tylko nie dla naszego miasta który tego dnia nie obchodzi
Polakowi trudno dogodzić, za kasę zle, za darmo zle, pewnie, gdyby miasto dopłacało pasażerom też by nie było dobrze:)
A MZK-i, które i tak nierzadko są przepełnione, jeżeli ludzie się zastosują do propozycji, będą pękały w szwach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!