Nie wyburzac. Budowa drogi rozpocznie sie nie wczesniej niz za 5-8 lat. Jezeli wogole sie rozpocznie. Do tego czasu wiele sie zmieni: pomysly, projekty, opcje, ludzie u steru itd. Nie ma co bic piany w pustym naczyniu...
SwietyiSwieta popierał w 100% . Jestem z Lubiaszowa właśnie i dojeżdża do PT co dzień, nerwy można stracić na tej drodze że nie wspomnę o kasie na zawieszenie auta a nawet życiu.
Niech ktoś napisze rzetelny artykuł.Bo nie chodzi tylko o dwa gniazda.Niech autor się troszkę wysili,poczyta pokaże swoim odbiorcą dwie strony medalu.Niech się ruszy troszkę za biurka.Przytoczy jakiś większy fragment tej decyzji.Bo na podstawie tych kilku niezbyt dokładnych i jednostronnych informacji trudno wyrobić sobie zdanie.I nich się podpisze pod artykułem.
Tu nie chodzi tylko o wyburzanie domów. Wariant W8 zniszczy też inne ważne dla Sulejowa - zwłaszcza dla jego przyszłości - tereny. Przestaniemy być wolnymi ludźmi, a zaczniemy żyć w gettcie ograniczonym wysokim nasypem nowej drogi. Drogi, która ma mieć szerokość prawie 100 metrów.
Nie ma żadnego powodu, żeby krzywdzić ludzi i fundować sobie syf, z którego będą zadowolone tylko firmy wożące towary. I paru cwaniaków, którzy już szykują inwestycje na kupionych za bezcen już parę lat temu terenach.
A mnie się wydaje że szukali i znaleźli powód by S12 wybudować zupełnie w innym miejscu.
Idealne rozwiązanie to Pabianice, Tomaszów Mazowiecki, Opoczno.
Polska to dziki kraj.
Kraj w którym rybka, piesek, kotek... mają więcej praw od zwykłego obywatela.
Kraj w którym malutka żabka potrafi wstrzymać inwestycję infrastrukturalną wartą miliardy złotych.
Kraj w który ten który bliżej koryta samodzielnie ustala prawa i obowiązki.
Kraj w którym sekta uprzywilejowana stała się bogami którym należy oddawać cześć i chwałę.
Więcej na http://sklave.manifo.com/aktualnosci
Ciekaw jestem kto planował te wszystkie łuki drogi na wariancie szarym żeby maksymalnie przebiegała przez działki rolne a jak najmniej przez lasy i nieużytki.
Podawajcie stanowisko nie tylko tego burmistrza słynącego z protestów ale także drugiej strony-autorów projektu.Oddając głos jednej stronie zaciemniacie obraz sytuacji a przecież ta droga jest bardzo potrzebna nie tylko regionowi .
Niech pokażą ile i jakie te domy mają wyburzyć.Bo jak się okaże,że jakieś dwie przedwojenne kamienice przy samych wałach to nie ma zbytnio nad czym płakać.
A co w tym temacie robią radni powiatowi oraz słynny MM. Zarząd powiatu z radnym z Sulejowa też nabrali wody w usta.
Czy:
a) decydenci mają ptasie móżdżki od urodzenia;
b) decydenci z własnymi ptakami na łby się pozamieniali?
Ogarnia to w ogóle ktoś?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!